Platin Bilişim ve Hitachi Data Systems’dan Güç Birliği

Platin Bilişim ve Hitachi Data Systems’dan Güç Birliği
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 12-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-01-19 - 20:59 - Bu haberi 1322 kişi okudu.


Platin Bilişim, dijital arşiv ve veri depolama çözümleri alanında Hitachi Data Systems ile stratejik iş ortaklığı için el sıkıştı.

2001 yılından beri Türkiye’nin önde gelen kurumlarına “Veri Koruma”, “Arşivleme”, “İş Sürekliliği”, “IT Altyapı Yönetimi” ve “Güvenlik” konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim,  Hitachi Data Systems ile işbirliğini duyurdu. İki firma arasında gerçekleşen güç birliğinin ardından özelikle finans sektöründe katma değer yaratmaya odaklı projeler de  hayata geçirildi.


 Felaket Olsa da Veriler Güven Altında!


 Kurumların büyüdükçe, bünyelerinde var olan verinin miktarının arttığını kaydeden Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı “Yedekleme ve depolama tarafında kurumların strateji geliştirmesi gerekiyor. Artan depolama ihtiyacı karşısında mevcut yatırımlar ile entegre çözümler bu noktada önem kazanıyor. Biz de bu nedenle Hitachi Data Systems ile iş ortaklığına gittik. Ürün portföyümüzdeki diğer çözümlerle entegre olması ve komple çözüm sunan iş ortağı algımızı pekiştiren bir markanın sektörümüze değer katacağı inancındayız.” dedi.


 Veri güvenliğinin sadece verilerin bulunduğu lokasyon ile sınırlı kalmadığına dikkat çeken Bamyacı “Bir felaket anında, verilerin bulunduğu lokasyon devre dışı kaldığı durumda; uzaktaki ikinci bir lokasyonda verilerin hazır halde bulunması gerekmekte. Biz, bu işbirliğiyle dijital yedekleme ve depolama ihtiyacı kapsamında komple çözüm sunan bir yapıya kavuştuk. Böylece dijital arşivlerin felaketler karşısında yedekli tutulmasını sağlayabiliyoruz; yani bir sel felaketi bile olsa verilerin kaybolmaması için tüm tedbirleri almış oluyoruz” şeklinde konuştu.


 İşbirliğinin hayata geçmesiyle kısa sürede iki önemli projeye imza attıklarını da kaydeden Ayhan Bamyacı, sözlerini şu şekilde bitirdi:


 “Hitachi Data Systems ile ilk olarak ING Bank ve Akbank için proje ürettik. ING Bank tarafında veri depolama projesi hayata geçirdik. Akbank’ın ise şube ve genel müdürlüklerinin tüm elektronik postalarını arşivleme projesi için çalışmalar yürütüyoruz. Olası tüm felaket senaryolarına karşı verilerin güvenliğini sağladık.”


 Sosyal İnovasyon Mottosu Yükselişte


 Dünyada eski bir geçmişe sahip olan sosyal inovasyon artık Türkiye’de ön plana alınan bir başlık oldu. Topluma katkı sağlayacak projeler ile hayatımıza dahil olan sosyal inovasyonun en etkili kollarından biri de teknoloji. Veri depolama, bulut, büyük veri alanında farklı sektörlerde şirketlere hizmet veren Hitachi Data Systems, gelişmiş Bilişim Teknolojisini (BT) kullanarak, insanların günlük yaşamlarında kolaylığı, rahatlığı ve güvenliği iyileştirecek yenilikleri geliştirirken, dünyaya sosyal altyapı sağlamak üzere çalışmalar yürütüyor. Kuruldukları günden bu yana teknolojinin sosyal ihtiyaçları karşılaması gerektiği görüşüyle hareket ettiklerini belirten Hitachi Data Systems Türkiye Genel Müdürü Serdar Sayar, “Gelecekte sosyal inovasyon mottosu altında farklılaşan çözümlerin pazarda daha çok değer kazanacağına inanıyoruz. Klasik bir depolama sunucusu üreten bir firma kimliğinden öte, farklı sektörlerde sunduğumuz hizmetleri sosyal inovasyon alanında yaratıcı projeler ile nasıl daha değerli hala getirebiliriz mantığıyla hareket ediyoruz.” dedi.


 Nesne Tabanlı Veri Depolama Önem Kazanacak


 Sayar sözlerini söyle sürdürdü: “Nesne tabanlı veri depolamanın önümüzdeki günlerde daha fazla önem kazanacağını görüyoruz. IOT-Internet Of Thinks dediğimiz yeni bir çağdan bahsediyoruz. Daha çok cihazın ve verinin var olduğu bir dünya bu. Dolayısıyla artık sektörden bağımsız olarak büyük veri akışını sağlayan, datayı çok ciddi bir şekilde saklamaya çalışan her sektör odağımızda.  Bununla birlikte ağırlıklı olarak finans ve kamu tarafındaki endüstri ile beraber, gittikçe daha farklı sektörlerden de açılım olacağı kanaatindeyim. Şu anda herkes büyük veriyi bünyesine entegre etmeye çalışıyor. Trend olarak baktığımızda 2017-2018 itibariyle nesne tabanlı; obje tabanlı dediğimiz depolama birimlerine doğru daha hızlı bir yöneliş olacak. Türkiye’de bu yaklaşımın örneklerini ufak ufak görmeye başladık. ”


 İş Ortaklarımızla Büyüyeceğiz


 Hitachi Data Systems’da, diğer üretici firmalardaki gibi standart iş ortaklığı modellerinden farklı bir yapı olduğunun altını çizen Hitachi Data Systems Türkiye Kanal ve İş Ortakları Müdürü Bahadır Öztürk ise konu hakkında şöyle konuştu:


 “Platin Bilişim, her şeyden önce endüstri uzmanlığını çok değerli bulduğumuz bir kurum. Hitachi Data Systems, Türkiye’de “iş ortakları ile büyüme” stratejisini benimseyen bir yapı şeklini alıyor. Ekosistemimiz içinde Türkiye’de farklı sektörlerde birbirinden önemli iş ortağımız bulunuyor. Platin Bilişim katma değer sunan, başarılı bir partnerimiz. Yeni iş modelimiz ile beraber herkesin yaptığından farklı işler yapmaya odaklandık. Burada önemli olan; her koşulda, tek bir pencereden müşteriye destek sunabilmek. 2016 yılında mevcut dinamik yapımız ve bu güç birliği ile sektörümüze daha çok fayda sağlayacağız.”



 




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak

Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda

Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor

BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor

Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor

Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor

Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor

Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
71290
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA