Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Başladı

Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Başladı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2015-11-27 - 15:09 - Bu haberi 966 kişi okudu.


Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin birlikte düzenlediği 3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni’ne Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ilim ve fikir adamları katılıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile birlikte düzenlediği 3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni başladı.


Mevlana Türbesi’ni ziyaret ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan programın açılışında konuşan TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, Osmanlı’nın başkenti İstanbul’da ilk ikisi gerçekleşen bilgi şölenin Selçuklu’nun başkenti Konya’da yapılmasının Selçuklu’nun çekim gücünden kaynaklandığını söyledi.


TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Konya’nın tarihi zemini ve kültürel zenginliğinin çok önemli dinamikler taşıdığını dile getirerek, geleceği kurgulamak için Konya’nın son derece önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. Kırlangıç, bilgi şölenine katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.


TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan da son yıllarda yayımlanan tarihi romanların yoğunluğuna dikkat çekerek, “Bunları elime alıp baktığımda bu roman mı diye tereddüt geçiriyorum. Sonra bir de tarih tarafından bakayım diyorum. Tarih olduğu konusunda da tereddütlere kapılıyorum. Böyle çok sayıda kitap var. Elbette bunların içinde hem roman sıfatını hak eden hem tarihîlik vasfını taşıyan edebiyat eserleri de bulunuyor” diye konuştu.


Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ise, belediye olarak fiziki ve sosyal çalışmaların yanında tarihi ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini dile getirdi. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi yayınlarından bahseden Ötegen, “Tamamladığımız Konya Ansiklopedisi’ni Türkiye’ye çok önemli bir çalışma olarak takdim ettik. Salnameleri, kadı sicillerini yayınlıyoruz. Tarih bunların içinde aslında. Biz bunların kilometre taşlarını ilgililere takdim etmeye çalışıyoruz. İnşallah gerek bugünkü yazı yazan araştırmacı kardeşlerimiz, gerekse yarının araştırmacı, roman yazarı, hikaye yazarı adayları, şairleri, aramızda bulunan sanatkarlar bunlardan istifade edecektir diye düşünüyoruz. Bütün bunları medeniyet müdafaasının orta yerinde görüyoruz” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 29 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek 3. Milletlerarası Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni’ne Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ilim ve fikir adamları katılıyor. Bilgi şöleninde tarihi roman ve romanda tarih konusu 8 oturumda ele alınacak.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
20979
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA