Zayıflayamıyorum, Peki Neden?

Zayıflayamıyorum, Peki Neden?
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 18-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2015-11-13 - 15:44 - Bu haberi 1313 kişi okudu.


Zayıflamanızın Önündeki Görünmez Bariyerleri Tanıyarak Aşın!

Sağlıklı ve hafif bir vücuda sahip olmak günümüzde birçok insanın hedefleri arasında yer alıyor. Ancak pek çok insan zayıflamak için diyet ve spor yapmasına rağmen kilo veremiyor.  Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin “İyi Yaşa” programı kapsamında önerilerde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, kilo vermenin sadece yediklerimiz, içtiklerimiz ve günlük hareketlerimiz ile ilgili olmadığının altını çiziyor. Hormonların ve kandaki bazı vitamin ve mineral düzeylerinin kilo verme aşamasında çok önemli olduğuna dikkat çeken Şeber “Bu değerlerdeki düşme ve yükselmeler siz farkında olmasanız da zayıflamanızın önünde görünmez bariyerler oluşturabilir” dedi.


Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin İyi Yaşa programı kapsamında sağlıklı beslenme önerileri hazırlayan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, zayıflamanın sadece beslenme ve spor yapmayla ilgili olmadığını hatırlatırken, hormonların yanı sıra kanda bulunan vitamin ve minerallerin de zayıflama üzerinde oldukça etkisi olduğunu belirtti. Diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen kilo verememe ya da çok yavaş verme durumunda mutlaka bir dâhiliye uzmanına başvurulması gerektiğini söyleyen Şeber “Her durumda da doktorunuzun bütün istediği tahlilleri yaptırmalı ve başladığı tedaviyi aksatmadan uygulamalısınız. Unutmayın ki sebebini çözemediğiniz problemin sonucuna ulaşamazsınız” dedi.


İşte zayıflamanıza engel olabilecek bariyerler;


Yavaş çalışan tiroid hormonu zayıflamayı imkânsız hale getirebilir!


Tiroid hormonu hayatımızı yöneten ana hormonların başında geliyor. Tiroid hormonunun yavaş çalışmaya başlaması ve TSH değerinin yükselmesiyle ortaya çıkan hipotiroid hastalığı zayıflamaya engel olan bariyerlerin başında yer alıyor. Teşhis ve tedavisi yapılana kadar kilo vermeyi yavaşlatan hipotiroid hastalığı, kimi durumlarda zayıflamayı imkânsız hale getirebiliyor.  Bağışıklık sisteminin tiroid hormonlarına saldırmasıyla oluşan haşimato isimli oto-immün hastalığı da kilo vermeyi zorlaştırmakta ve yavaşlatmaktadır.  


 


 


Stresle alarm veren vücut kilo kaybını durduruyor!


Vücudun stres hormonu olarak bilinen kortizol, gereğinden fazla salgılandığında alarma geçen vücut yapılan diyete rağmen kilo kaybını durdurabiliyor. Kan seviyelerinin sabah saatlerinde ölçülmesi ile yüksekliği tespit edilen kortizol hormonu, mutlaka doktor kontrolünde araştırılması gereken bir durumdur.


İnsülin direnciyle vücut kilo vermeye de direniyor


Toplumumuzda sıkça rastlanan ve kilo verme hızını ciddi oranda olumsuz etkileyen insülin direnci, vücutta insülinin salgılandığı fakat etkisini yitirdiği için metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Günümüz toplumunda insülin direncinin bu denli sık görülmesinin en temel nedeni hareketsizliktir. Fiziksel aktivitenizi artırmanız insülin duyarlılığınızı da artıracaktır.


İnsülin hormonu sorunlarında hesaplanmayan karbonhidrat şişmanlatıyor!


İnsülin hormonunun vücutta salgılanamaması durumunda ortaya çıkan Tip-1 diyabet hastalığında hastalar ihtiyaçları olan insülin hormonunu dışardan enjeksiyon uygulamasıyla almaktadır. Burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta kan şekeri dengesini sağlamak için insülin yapılırken, hastanın günlük olarak alacağı karbonhidrat miktarının iyi hesaplanmasıdır.  İyi hesaplanamayan günlük karbonhidrat alımı hastaya hızlı kilo alımı olarak geri dönmektedir.  


Prolaktin yüksekliği de kilo vermenize engel olabilir


En temel görevi kadınlarda süt salgısı olan prolaktin, çeşitli nedenlerle yükselebilir. Prolaktin yüksekliğinin en bilinen belirtisi olan memelerden süt gelmesi her hastada görülmeyebilir. Bu nedenle eğer diyete rağmen kilo veremiyorsanız mutlaka göz önünde bulundurmanız ve doktor kontrolünde gerekli tahlilleri yaptırmanız gereken bir hormondur.


Düşen demir seviyesi metabolizma hızını etkiliyor


Demirin vücutta depolanmış hali olan ferritin seviyesinin düşmesi de kilo vermeyi zorlaştıran etkenlerin arasında yer almaktadır. Vücuda oksijen taşıyan demir mineralindeki düşüş vücuda taşınan etkin oksijenle birlikte metabolizma hızını ve yağ yakımını yakından etkilemektedir. 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Torun Ve Dalkıran Ailelerinin Mutlu Günleri

Ömer ile Büşra Mutluluğa ‘Evet’ Dediler

Öztoklu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karyeyen ve Doğan Ailelerinin Mutlu Günü

Eski Oda Başkanı Zeybek Toprağa Verildi

Yalgın ve Erdoğan Ailelerinin Mutlu Günü

Cildinizde Baharı Hissettirecek 4 Önemli Tüyo

Şeyh-ül Etibba İbrahim Özkoyuncu’yu Kaybettik

En Çok Suriyeli Gelin Aldık

Gazeteci Ali Sait Öge’nin Acı Günü

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
99072
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA