Beyşehir’in Yöresel Lezzetleri Ada Üzerinde Görücüye Çıktı

Beyşehir’in Yöresel Lezzetleri Ada Üzerinde Görücüye Çıktı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 11-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2015-10-20 - 13:05 - Bu haberi 430 kişi okudu.


Beyşehir Gölü üzerindeki Sevgi Adası’nda ilçenin yöresel lezzetleri görücüye çıkarılıp tanıtıldı.

Göl sahilindeki Vuslat Parkı’ndan bir köprü ile ulaşılabilen ilçenin son dönemde  hayli ilgi çeken ve simgesi haline gelen Sevgi Adası, Show TV’de yayınlanan Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının çekim ekibini ağırladı. Ada üzerinde yapılan çekimlerde Beyşehir’in yöresel lezzetlerinden olan kuzugöbeği dolması, tatlı su sazanı balığı dolması ve kızartması, kömbe, kabak sarma, tatlıları olan sütlü baklava, kıvrım ve çiğirdek tanıtıldı. Yöresel kıyafetler giyen kadınlar ise ada üzerinde Beyşehir’in ünlü tarhanasının yapılışını görsel olarak ve  anlatımlarıyla sunarak gözler önüne serdi. Beyşehir Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan Yiyecek ve İçecek Hazırlama ve Pişirme Kurs Öğretmenleri ve Usta aşçılar Saliha Demirat ve Sevgi Kırotu, yemeklerin yapımını bizzat kameralar önünde izleyicilere anlattı. 


 Kazanda pişirilen, özel makinesinde basılarak yuvarlak şekli verilen tarhanalar, çit üzerinde serilerek güneşte kurutulmaya bırakıldı. Kendine özgü farklı sunumuyla tanınan Başyayla, tarhanaya şekil veren makinenin üzerine çıkarak yuvarladı. Yemeklerin yapılmasının ardından  kurulan yer sofrasına usta aşçı ve Beyşehirli kadınlarla oturan Başyayla, yöresel lezzetleri birlikte tadarak test etti.


 Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, çekimler esnasında adaya gelerek  program sunucusu Turgay Başyayla, yapımcı, yönetmen ve ekibiyle bir süre sohbet etti.Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’nü artık ‘Konya’nın denizi’ olarak lanse etmeye başladıklarını anlatırken,  yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsetti.


Başkan Özaltun’a, Başyayla, daha önce adada yemek çekim yapıp yapmadıklarını sorması üzerine, Kıbrıs dışında herhangi bir adada çekim yapmadıklarını, bunun bir ilk olacağını belirtti, “Buranın birçok adı var, Aşk, Sevgi adası diyorlar ama, bundan sonra yemek adası diyebiliriz. İlk kez bir adada yemek yaptık.Eğlenceli bir tarhana çektik, çok hoş ve güzel oldu. Türkülerle, şarkılarla tarhananın üzerine çıktım, ezdim. Tarihi Eşrefoğlu Camisi karşısında, göl manzarası eşliğinde buradaki ada üzerinde çekimler yaptık.”diye konuştu. Program ekibi, adadaki çekimlerinin ardından Sanayi Sitesi’ndeki eski eşyaların sergilenip satışının yapıldığı “Hurdacılar” olarak bilinen  mekanı da ziyaret etti. Ekip, geldiği ilçede, Beyşehir’in bazı tarihi mekanlarının çekimlerini de gerçekleştirdi. Televizyon ekranlarında yayınlanan programda, Anadolu’nun yüzlerce yıllık geleneksel ve  eşsiz lezzetleri tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde il il, ilçe ilçe, köy köy gezilerek ekranlardaki izleyicilerle buluşturuluyor. Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini seslendirdiği  yörelere özgü türkülerinin eşliğinde buluştururken, birbirinden güzel otantik lezzetleri, aşçılar ve yörenin insanlarının anlatımıyla tariflerini de vererek, izleyicilerine aktarıyor. Başyayla, ortaya çıkan lezzet harikalarını  önce tadarak test ediyor ardından kendi yorumunu da katarak televizyon ekranlarında gözler önüne seriyor.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Düzenleniyor

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finalleri’nin Ödül Töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde Yapıldı

Meram’da Yazın da Tatilinde Tadı Bir Başka!

Beyşehir Leylek Cenneti Gibi!

Mevlüt Kurt’un Asker Çetneviri Yapıldı

UKOME’den Otobüs, Kamyon ve Çekici Cinsi Araçlar İçin Hız Limiti Düzenlemesi

Karaaslan Piknik Bahçesi Artık Ücretsiz

KOP Bölgesinin Fideleri Meram’da Yetişecek

2020 Yılı Tarımsal Destekleme Başvuruları Başladı

Karatay Yaz Spor Okulları’nda Eğitimler Başladı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
59894
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA