“Birlikte Dokuyalım” Projesi Hayata Geçti

“Birlikte Dokuyalım” Projesi Hayata Geçti
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 18-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2015-06-23 - 14:03 - Bu haberi 1011 kişi okudu.


Marmara Üniversitesi Ve Atlas Halı İşbirliği İle Görme Engelliler Birlikte Dokuyup Birlikte Dokundular!


  •         “Düşler Engelsiz” projesini, TURGED (Türkiye Görme Engelliler Derneği) ile işbirliği yaparak görme engellilerin düşlerini tasarımlara aktardığı Mudanya’daki atölye çalışmasıyla hayata geçiren Atlas Halı, projenin ikinci adımı olan “Birlikte Dokuyalım”ı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Sevim Arslan yürütücülüğünde gerçekleştirdi.

  •        Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Acıbadem Kampüsü’nde, 15-19 Haziran tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı atölye çalışmasında; görme engellilerin düşleri, ilmek ilmek halı dokuma tezgahlarında dokundu.

  •         Görme engellilerle ilgili kamuoyundaki farkındalığı devam ettirmeyi amaçlayan “Birlikte Dokuyalım” projesinin dört günlük uygulamalı atölye çalışması sonucunda ortaya çıkan tasarımlar, Atlas Halı’nın görme engelliler için özel üreteceği koleksiyonunda yer alacak.


Kendini temizleyen nano halı inovatif ürünüyle dünya buluşuna imza atan sektörünün öncü markalarından Atlas Halı; ülkemizdeki görme engellilerle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan “Düşler Engelsiz” projesini, uzun soluklu bir projeye dönüştürecek adımları atmaya devam ediyor.


Bursa, Mudanya’da “Düşler Engelsiz” projesinin lansmanını yapan ve görme engelliler için özel olarak üreteceği halıların tasarımını bizzat görme engellilerle yaptığı uygulamalı bir atölye çalışmasıyla hayata geçiren Atlas Halı; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Sevim Arslan’ın önemli katkılar sunduğu yürütücülüğünde, projenin ikinci adımı olan “Birlikte Dokuyalım”ı gerçekleştirdi.


Görme engellilerin elleriyle dokuduğu halıların desenleri, onlar için üretilecek özel koleksiyonda yer alacak!


“Birlikte Dokuyalım” projesinin uygulamalı atölye çalışmasında; TURGED Kadıköy Şubesi’nden Oğuz Karadağ, İnci Çoban, Ümmühan Kılıçaslan, Nural Sevindik, Fatih Karadayı ve Burak Başak düşledikleri tasarımları, geleneksel sanatlarımızın en önemli ve değerli alanlarından biri olan halı ve kilim el dokuması ile aktardılar.


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğrencileri Nilgün Odabaşı, Gözde Soydan, Bilgi Yılmaz, Esma Çamurcu ve Gamze Şişman’ın görme engellilere yardımcı olduğu etkinliğin finalinde, tüm katılımcıların yer aldığı özel bir kokteyl de düzenlendi. Kokteylde, gönüllü olarak yer alan sanatçı Herman Artuç  atölye çalışması katılımcıları ile  “Her hareketin kendine özgü bir ritm ve temposu var” başlıklı “Ritm Performans”ını gerçekleştirdi.


“Birlikte Dokuyalım” projesinde görme engellilerin düşlerini dokuduğu halılarda ortaya çıkan desenler;  yıl içinde Atlas Halı’nın başarılı tasarım ekibi tarafından benzersiz bir koleksiyona dönüşerek tasarımın sonsuz özgürlüğünü, düşlerin önünde hiçbir engelin olamayacağını bir kez daha kanıtlayacak.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Torun Ve Dalkıran Ailelerinin Mutlu Günleri

Ömer ile Büşra Mutluluğa ‘Evet’ Dediler

Öztoklu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karyeyen ve Doğan Ailelerinin Mutlu Günü

Eski Oda Başkanı Zeybek Toprağa Verildi

Yalgın ve Erdoğan Ailelerinin Mutlu Günü

Cildinizde Baharı Hissettirecek 4 Önemli Tüyo

Şeyh-ül Etibba İbrahim Özkoyuncu’yu Kaybettik

En Çok Suriyeli Gelin Aldık

Gazeteci Ali Sait Öge’nin Acı Günü

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
30259
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA