Sosyal Medya Virüs Kaynıyor
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET’in analizlerine göre Facebook üzerinden günde 28 bin, Twitter’de ise günde 10 bin kötü amaçlı ya da şüpheli bağlantı tespit ediliyor.
Sosyal medyanın çığ gibi artan kullanımıyla beraber siber suçlular iş alanlarını bu yöne genişlettiler ve zararlı yazılımlarını Facebook veya Twitter yoluyla bilgisayarlara bulaştırmaya odaklandılar.
Bu gelişmeyi öngören ESET, kullanıcıların sosyal medyada da zararlı yazılımlardan korunmasını sağlayan ESET Sosyal Medya Tarayıcısı’nı (ESET Social Media Scanner) geliştirmiş ve iki yıl önce ücretsiz olarak kullanıma sunmuştu. Şu an global düzeyde 150 bin kişi tarafından kullanılan ESET Sosyal Medya Tarayıcı, Facebook ve Twitter’de yer alan kötü amaçlı yazılımlarla ilgili bir veri tabanı oluşturarak, şüpheli bağlantıları tespit ediyor.
Ürkütücü sayılar
Sosyal medyadaki kötü amaçlı yazılımları analiz eden ESET güvenlik uzmanlarına göre Facebook’da günde 28 bin kötü amaçlı ya da şüpheli bağlantı algılanıyor. Bu sayı Twitter üzerinde yaklaşık 10 bin civarında. Bir başka ifadeyle bütün kötü amaçlı yazılımların ve şüpheli bağlantıların %73’ü Facebook üzerinden algılanıyor. Geri kalan bölümü Twitter üzerinden algılanıyor.
Kullanıcı profili geniş
“Facebook kullanıcıları Twitter kullanıcılarına göre neredeyse 3 kat daha fazla kötü amaçlı yazılımlarla karşılaşıyorlar” tespitini yapan ESET Sosyal Medya Ürün Müdürü Mario Turner, “Facebook’un siber suçlular için daha fazla hedef olmasının sebebi, kullanıcı profilinin çok geniş olmasıdır. Öte yandan Facebook hesaplarında kullanıcılar; ev adresi, e-posta adresi ya da mevcut lokasyonları gibi hassas bilgileri sıklıkla paylaşmaktadırlar. Ayrıca pek çok hesap kredi kartı bağlantılı da olabiliyor. Bu tür bilgiler siber suçlular açısından cezb edici” açıklamasını yaptı.
Tarayıcının yeni versiyonu kullanımda
ESET, 2015 Şubat ayı itibarıyla da ESET Sosyal Medya Tarayıcısı’nın yeni versiyonunu piyasaya sundu. Yeni versiyon, tamamen yeniden tasarlanmış kullanıcı ara yüzü ve geliştirilmiş algılama teknolojisi ile birlikte uygulamaya sokuldu. Tarayıcının otomatik tarama fonksiyonu arka planda düzenli olarak çalışarak, kötü amaçlı içeriklere karşı kullanıcılara gerçek zamanlı koruma sağlıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak
Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda
Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?
110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor
BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor
Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor
Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?
Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor
Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor
Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |