Tabletler Korunmasız

Tabletler Korunmasız
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 12-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2014-08-27 - 09:52 - Bu haberi 1091 kişi okudu.


Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Türkiye’de güvenlik yazılımı kullanma alışkanlığı ile ilgili iki online anket düzenledi.

Anketler, kullanımı en hızlı yaygınlaşan mobil cihazların başında gelen tabletlerin yüzde 49’unun korunmasız olduğunu ortaya çıkardı.


 ESET, iki ayrı anket çalışmasında Türkiye’deki güvenlik yazılımı kullanım alışkanlığını inceledi. 2014’ün Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen anketler çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.


 Çok hızlı yaygınlaşıyor ama korunmuyor


 İlk anket mobil güvenlik yazılımlarını konu aldı. Çeşitli araştırma kuruluşlarının verilerine göre, son üç yılda gelişen neredeyse %100’lük bir artışla bugün Türkiye’de 1 milyonu aşkın tablet kullanıcısı sözkonusu. Ancak bu hızlı yükselişine karşın kullanıcılar güvenlik konusunda yeterli önlem almıyorlar. 723 kişinin katıldığı ankete göre tablet kullanıcılarının yüzde 49’u cihazında herhangi bir güvenlik yazılımı kullanmıyor.


 Oysa tabletlerde ağırlıklı olarak Android işletim sistemi kullanılıyor. ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu’ya göre hızla yaygınlaşması nedeniyle Android sistemi siber suçluların son iki yılda en çok hedef aldığı platform durumunda. Bu nedenle Android sistemli akıllı cep telefonları ve tabletlerde mobil güvenlik yazılımları büyük önem kazanıyor. Ayrıca, tabletlerin iş dünyasında  giderek daha yoğun kullanılması, dolayısıyla değerli dataların bu cihazlar yoluyla işlenmesi, siber suçluların tabletleri daha çok hedef almasını da beraberinde getiriyor.


 Telefonlarda da durum iç açıcı değil.


Akıllı cep telefonlarındaki güvenlik yazılımları konusunda da sonuçlar rahatlatıcı değil. ESET anketi, katılımcıların yüzde 54.85’inin bir güvenlik yazılımı kullanmadığını ortaya koyuyor. Yani internet bağlantılı akıllı cep telefonlarının yarısından fazlası, siber saldırılara karşı korumasız.


 Siber suçluların, korunmasız cihazları fırsat olarak gördüğünü belirten ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “Her gün dijital dünyaya salınan 200 bini aşkın zararlı yazılımın önemli bir bölümü artık mobil cihazlara yönelmeye ya da bunlara uyarlanmaya başladı. Tehditler giderek büyüyor, zekileşiyor ve karmaşıklaşıyor. Bu nedenle tablet ve akıllı cep telefonu kullanıcılarının profesyonel destek almasını ve bu cihazlara yönelik ‘mobile security‘ yazılımlarıyla kendilerini korumalarını tavsiye ediyorum“ açıklamasını yaptı.


 Lisanslı antivirüs kullanımı


ESET’in ikinci anketi ise bilgisayarlara yönelik antivirüs yazılımı kullanımına odaklandı. Ankete katılanların yüzde 64’ü lisanslı ve güncel bir antivirüs yazılımı kullandığını ifade etti. Anket; masa ve dizüstü bilgisayarlarda güvenlik yazılımı kullanımının artık dijital hayatın bir parçası olarak değerlendirildiğini ortaya koyarken, doğru koruma sağlayan lisanslı ürün kullanımı konusundaki bilincin de geliştiğini gösterdi.


 Güvenlik, online satın alınıyor


Yine aynı ankette satın alma kanalları da incelendi. Burada anket katılımcılarının yüzde 40’i güvenlik yazılımlarını online satış siteleri üzerinden aldığını açıkladı. Yüzde 22’si daha küçük nitelikteki bilgisayar mağazalarından, yüzde 17’si de zincir teknoloji mağazalarından güvenlik ürünü aldığını belirtti. 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak

Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda

Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor

BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor

Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor

Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor

Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor

Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
38921
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA