‘Dünya Kanatlı Konseyi’ne Türkiye Damgası!
24 farklı ülkeden yaklaşık 80 kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansa ‘Türkiye kanatlı eti sektörünün yükselişi’ damga vurdu.
Konferansta Türkiye’deki yetiştirme, üretim, ambalajlama, dağıtım ve satış kanallarıyla ilgili övgüyle bahsedilirken, Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Sumner, “Türkiye kanatlı sektörünün bu kadar gelişmiş olması bizleri çok etkiledi,” dedi.
Konferansa katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Habib Can ise, açılış konuşmasında, “Kanatlı sektörü ulusal ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sektörü geliştirmek bizim için son derece önemli. Bu kapsamda sektörü 2010 yılında AB mevzuatı ile tam uyumlu hale getirdik. Ancak hala bazı asılsız iddialar ile karşı karşıya kalıyoruz. Sektörle işbirliği içinde bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz,” dedi.
Türkiye’de yüksek teknoloji kullanılıyor
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Dr. Sait Koca, Türkiye kanatlı eti sektörünün Avrupa’daki üretim tesisleri ile başa baş rekabet ettiğini, hatta daha ileri seviyede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sektörde ileri düzeyde teknoloji kullanılıyor. Her ülkenin ihtiyacına göre üretim gerçekleştirip bu şekilde üretim yapabiliyoruz. Yetiştirme koşulları, üretim tesisleri, ambalajlama, dağıtım ve daha bir çok konuda Türkiye kanatlı eti sektörü çok iyi bir noktada bulunuyor.”
“Yatırım yapılabilir ülke: Türkiye”
Türkiye kanatlı eti sektörünün en önemli özelliğinin ‘randımanlı üretim’ olduğunu ifade eden Jim Sumner ise, kongreye gelen tüm katılımcıların Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir ülke’ olarak gösterdiklerini söyledi. Sumner, “Sektörünüz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye’de beyaz et tüketiminin artışı ciddi bir potansiyel taşıyor. Riskin de her anlamda düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda yapmış olduğu ihracat ile dikkatleri üzerine çekiyor” diye konuştu.
Rabobank International’dan Adriaan Weststrate, “Ekonomi ve Kanatlı Sektörüne Genel Bakış” başlıklı konuşmasında, endüstrinin hızla geliştiğine ve beyaz etin dünyada en çok ticareti yapılan protein olduğunun altını çizdi.
World Organization for Animal Health (OIE)’i temsilen konferansa katılan Dr. Alejandro Thiermann ise, hayvan sağlığı ile ilgili uluslararası boyutta belirlenen ilkeler ve yapılan denetimler ile insan sağlığını iyileştirme ve koruma çabalarından bahsetti.
Konferansta, kanatlı sektörü ile ilgili uluslararası denetimden, ambalajlamaya, ülke örneklerinden sektörün ekonomik gücüne kadar birçok önemli konu tartışıldı.
Kaynak: Mert Temizkan
BENZER KONULAR
Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Innes-Brown: "Türkiye Mülteciler Konusunda Çok Eli Açık Davrandı" dedi
Çin Yeni Yılı Ve Bahar Bayramı Başladı
Tarihten Bugüne Adım Adım Kudüs
Osmanlı Amerika’yı Selden İrlanda’yı Kıtlıktan Kurtardı
Konya ve Japon İtfaiyeleri Arasında İşbirliği Devam Ediyor
Yrd. Doç. Dr. Filiz Katman: “ABD’nin Kudüs Kararı Orta Doğu Siyasetinde Yeni Bir Dönem Açacak”
Rusya, Suriye, İran ve Türkiye
Filistin’in Umudu; Türkiye
Kızılay, İdlib’te Tüm İnsani Yardım Önlemlerini Aldı
Filistinli Esirlerin ‘Takas’ Umudu
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |