Bosna’da Mayınlı Araziler Etkilendi
120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna’da tehlikenin boyutları değişiyor. Sel ve toprak kaymaları 1992-95 savaşının kalıntıları olan mayınlı arazilerin etkilenmesine neden oldu. Açığa çıkabilecek mayınların patlamasından endişe ediliyor.
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Berat: “En son 120 yıl önce böyle bir felaket yaşandığı biliniyor. 1,5 milyon insan etkilendi, 550 bin ile 1 milyon arasında insan evsiz kaldı. Metrekareye 90 kilo yağmur düştü. Bölgede çok sayıda heyelan meydana geldi. 1992-95 savaşında yerleştirilen mayınların heyelanlar ve sel felaketi neticesinde yer değiştirdiği söyleniyor. Mayın probleminin yerel bir problem olmaktan çıkıp bölgesel bir problem haline gelmiş olabileceği belirtiliyor.” dedi.
Türkiye’den gelen yardımların bölge halkı için çok önemli olduğunu belirten Berat: “Uluslararası Saraybosna Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği başta öğrenciler, bölge halkı ve akademisyenler arasında toplanan 3 kamyon giysi, su, yiyecek ve temizlik malzemeleri Bjelina Janja bölgesine Tika Aracılığı ile ulaştırıldı. Felaket gününden 4 gün sonra bölge halkı ilk yardımlarını IUS öğrencileri vasıtası ile aldı. Öğrencilerimiz bizzat malzemelerin dağıtımına eşlik ettiler. Türkiye’den TİKA, KIZILAY, AFAD, IHH gibi yardım kuruluşlarının da faaliyetleri koordineli bir şekilde devam ediyor. Türk askeri de tamamen organize olmuş durumda.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Sevilay Aydın
BENZER KONULAR
Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Innes-Brown: "Türkiye Mülteciler Konusunda Çok Eli Açık Davrandı" dedi
Çin Yeni Yılı Ve Bahar Bayramı Başladı
Tarihten Bugüne Adım Adım Kudüs
Osmanlı Amerika’yı Selden İrlanda’yı Kıtlıktan Kurtardı
Konya ve Japon İtfaiyeleri Arasında İşbirliği Devam Ediyor
Yrd. Doç. Dr. Filiz Katman: “ABD’nin Kudüs Kararı Orta Doğu Siyasetinde Yeni Bir Dönem Açacak”
Rusya, Suriye, İran ve Türkiye
Filistin’in Umudu; Türkiye
Kızılay, İdlib’te Tüm İnsani Yardım Önlemlerini Aldı
Filistinli Esirlerin ‘Takas’ Umudu
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |