Terakki Tarih Günleri’nin Konukları Ferhat Kentel Ve Kahraman Şakul Oldu.
Gelenekselleşen Terakki Tarih Günleri’nin on altıncısının konusu “Felaketi Yüzüncü Yılında Anmak” başlığı altında Birinci Dünya Savaşıydı.
İstanbul Amerikan Robert Lisesi ve Nişantaşı Işık Lisesi misafir okullarımızdı. Özel Şişli Terakki Lisesi ise ev sahibi okul olarak etkinliğe katıldı.
Etkinliğin birinci gününde okulların yaptıkları sunumlar ve bu sunumlarla ilgili izleyicilerden gelen soruların cevaplandığı bölüm yer aldı.
Etkinliğin ikinci gününde ise atölye çalışmasında öğrenciler savaşın anlamını ele aldılar ve bu çalışma sonucunda duyuracakları bir bildirge hazırladılar. Aynı gün öğleden sonra ise İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Yrd. Doç. Dr. Kahraman Şakul konu ile ilgili birikimini öğrencilerle paylaştı.
Yrd. Doç. Dr. Kahraman Şakul, Çanakkale Savaşı’na odaklanarak, özellikle Dünya savaşı ile ilgili önyargılara, şartlanmışlıklara ve çarpıtmalara dayalı bilgilendirmenin etkilerinden söz etti. Prof. Dr. Ferhat Kentel ise savaşın sosyolojisinden söz ederken, savaşı oluşturan tüm etkenlerle ilgili görüşlerini aktardı. Akademisyenler öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak, konuşmalarına son verdiler.
Daha sonra ‘son söz gençlerin olmalı’ anlayışıyla misafir okullar ve Terakkili öğrencilerin atölye çalışmasında ortaya çıkardıkları bildirge duyuruldu ve böylece “Terakki Tarih Günleri 16” son bulmuş oldu.
Kaynak: G Medya
BENZER KONULAR
Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam
Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı
M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”
Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor
Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"
Kul Remzi Kitabını İmzaladı
Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı
Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin
TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi
Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |