Doğru bilinen yanlışlar veri kaybına neden olur!
Double-Take’in Türkiye distribütörlüğünü yapan Stratus Bilişim Sistemleri’nden Teknik Müdürü Erkan Tuğral, bu konuda doğru bilinen yanlışların veri kaybına yol açabileceğini söyledi.
Sanal ortamlar için kullanılan çoğu felaketten kurtarma ve iş sürekliliği teknolojileri sadece tek bir ortam ve belirli problemler üzerine çözümler sunuyor. “Bütün kritik uygulamalarınızın ve verilerinizin erişilebilir olduğuna emin olmak için, yeteri kadar esnek ve güçlü olmayan tek boyutlu çözümleri kabul etmek zorunda değilsiniz” diyen Erkan Tuğral, Double-Take’in 7.0 sürümünün, ajanlı ve ajansız koruma seçenekleriyle bütün fiziksel, sanal ve bulut sunucuların korunmasını sağlayan ilk ve tek iş sürekliliği, felaketten kurtarma ve taşıma çözümü olarak öne çıktığını söyledi.
Yanılmak kolay
Erkan Tuğral, kritik sunucu, iş yükü ve verileri korumak söz konusu olduğunda yanılmanın çok kolay olabildiğine dikkat çekerek, “doğru bilinen yanlışlar veri kaybına yol açabilir” diye konuştu. Tuğral doğru bilinen yanlışları ve gerçek doğruları şöyle sıraladı:
1) Yanlış
- Ajansız koruma, sanal makineleri korumak için tek yöntemdir.
Doğru
- Gelişmiş uygulama farkındalığı ve gerçek zamanlı işlem tutarlılığı olmadan, yalnız başına ajansız koruma, korumanın esnekliğini sınırlar. Sanal makineleri tam olarak koruyabilmek için ajan-tabanlı korumaya ihtiyaç duyarsınız.
2) Yanlış
- Erişilebilirlik için en iyi seçim Storage tabanlı replikasyondur.
Doğru
- Storage-tabanlı replikasyon yavaştır, üreticilerin aynı olması gerekir, saklı ücretlendirmeler içerir ve teknolojik gelişmeleri sınırlıdır. Sunucu tabanlı replikasyon ise en iyi performansı sağlar ve çapraz platformlar arası çalışabilir.
3) Yanlış
- Farklı hipervizörler arası koruma sağlanamaz.
Doğru
- Ajansız teknolojiler platformlar arası koruma sağlayamaz. Fakat ajan tabanlı teknolojiler sağlar.
4) Yanlış
- Sanal felaket kurtarma için en iyi çözüm halen yedeklemedir.
Doğru
- Sanal tabanlı çözümlerin birçoğu periyodik yedekleme kullanıyor,
bu yöntemin sonucu ise kötü RPO (Kurtarma Noktası Hedefi).
5) Yanlış
- Sanallaştırma yalnızca tek yöne ilerler.
Doğru
- İş yüklerinin fiziksel, sanal ve bulut çözümler arası taşınabilir olması gerekirken bir çok taşıma ve koruma çözümü orijinal kaynağa geri dönüş sağlamaz.
6) Yanlış
- Ajansız replikasyon çözümleri bütün uygulamaları koruyabilir.
Doğru
- Bütün uygulamalar aynı değildir. Bazıları daha çok veya daha iyi korunmaya ihtiyaç duyar. Felaket kurtarma stratejiniz kritik uygulama ve iş yükleriniz için gerçek zamanlı replikasyon sağlamalıdır.
7) Yanlış
- Ajansız replikasyon çözümleri kendi seçebileceğim bir bulut hizmetine felaket kurtarma yapabilir.
Doğru
- Ajansız çözümler teknoloji tercihlerinizi ve bulut sağlayıcılar arası seçiminizi sınırlayabilir. Ajan tabanlı replikasyon ise platform bağımsız koruma ve uyumluluk sunar.
7 Yanlışın Sonu
Kurumlara seslenerek, 7 yanlışı değerlendiren Erkan Tuğral, şu tespiti yaptı: “Artık sanal sunucu korunması ve iş yükü taşınabilirliği hakkındaki yanlışları yıktığımıza göre tüm sanal makineleriniz için basit bir felaket kurtarma yöntemi kullanmanız için kandırılamayacaksınız. Veri merkezleri karmaşık ortamlardır ve Double-Take 7.0 gibi bir çözüm size birleşik koruma sağlayacaktır. Double-Take, kanıtlanmış felaket kurtarma ve fiziksel, sanal ve bulut ortamları arasında dönebilen erişilebilirlik teknolojileri sunar.”
Kaynak: Serhat Özkütükçü
BENZER KONULAR
Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak
Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda
Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?
110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor
BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor
Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor
Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?
Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor
Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor
Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |