Selçuk’ta Gezici Sergi Etkinliği

Selçuk’ta Gezici Sergi Etkinliği
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-06-13 - 10:49 - Bu haberi 558 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölümü Özgün Baskı Resim dersi kapsamında “Çatalhöyük” temalı öğrencilerin hazırladığı çağdaş yorumlardan oluşan çalışmalar...

Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölümü Özgün Baskı Resim dersi kapsamında “Çatalhöyük” temalı öğrencilerin hazırladığı çağdaş yorumlardan oluşan çalışmalar, Alâeddin Keykubat Yerleşkesi içinde gezici sergi etkinliği ile öğrencilerimiz ve halkımıza sunuldu.


Gezici sergi faaliyetinin ardından Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Kılınç, El Sanatları Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emine Nas ve Öğrenciler, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret ederek yapılan tasarımlar hakkında bilgiler verdi.


Dersin sorumlusu Öğretim Görevlisi Atıf Atalayer, planlanan gezici sergi etkinliğinin amacına değinerek “Konya Çumra'da UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Neolitik Çağ yerleşim yeri Çatalhöyük’te bulunan duvar resimlerinin özgün yorumlarını ortaya koymak ve kumaş boya/baskı teknikleri ile yeniden tasarlanan, Konya halkının yerel mirası olan motifleri farklı yorumlar ile sunarak sanatı halkla buluşturmak” şeklinde konuştu.


Sanat Tasarımı ve Üretimi Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emine Nas ise “Yaşanan sosyo-kültürel, teknolojik ve ekonomik değişimler paralelinde insanların kültürel/sanatsal nesneler ile olan ilişkilerinin değiştiğini belirterek bölümümüz bünyesindeki uygulamalı sanat derslerinde kültürel miras birikimlerinin tasarımlarda yer alması ile kültürel farkındalığın kazanılmasına katkı sağlayabileceklerini” ifade etti.


Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurgül Kılınç, “Öğrencilerin yaratıcılıklarını ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerini ortaya koyduklarını ve özgün tasarımlarını farklı bir bakış açısı ile topluma taşıyarak sunduklarını” söyledi.


Prof. Dr. Mustafa Şahin; bu çalışmaların kalıcı olarak sergilenmesini arzu ettiğini belirterek teknik ve kültürün birleşiminden doğan bu tasarım nesnelerinin değerli olduğunu ve üniversitemiz sanatsal vizyonu için önemli taşıdığını ifade etti.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
26814
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA