Kuveyt Türk’ten Konyalı Öğrencilere Robotik ve Kodlama Eğitimi

Kuveyt Türk’ten Konyalı Öğrencilere  Robotik ve Kodlama Eğitimi
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-05-21 - 12:44 - Bu haberi 956 kişi okudu.


Türkiye’nin öncü katılım bankası Kuveyt Türk, ortaokul çağındaki öğrencilerin eğitimine katkı sunmak ve gelecek nesilleri teknolojinin temel yapı taşı olan kodlama eğitimiyle tanıştırmak için başlattığı 1010 Kâşif Projesi kapsamında Konya’da öğrencilerle

Meram Ticaret Borsası Ortaokulu ve Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu öğrencileri, sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama eğitimi aldı.


  Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “1010 Kâşif ile teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanan, sadece tüketen değil üreten ve yöneten bir anlayışın yaygınlaşmasına öncülük etmek istiyoruz” dedi.


 Kuveyt Türk, Kızılay ile işbirliğine giderek 1010 Kaşif Projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı proje kapsamında Konya’nın Meram Ticaret Borsası Ortaokulu ve Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu öğrencilerine iki gün süreyle kodlama ve robotik eğitim verildi. Kuveyt Türk proje ekibinin yanı sıra bankanın Konya’daki Ar-Ge Merkezi mühendislerinin de destek verdiği projede temel kod yazımının yanı sıra çocuklara verilen kod senaryoları ile sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama eğitimi yapıldı.


 “Çocuklarımız kod yazmada çok yetenekli”


Kod yazmanın teknolojinin temel yapı taşlarından biri olduğunu dile getiren Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, “Hayallerimizdeki geleceği değerlerimizle kodluyoruz anlayışıyla hareket ederek Türkiye’nin birçok şehrinde meraklı kâşiflerimizle buluşuyoruz. Gittiğimiz her okulda çocuklarımızın kod yazmaya gösterdikleri ilgi ve bu alandaki yetenekleri dikkat çekici boyutta. Bu durum, ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösterirken projemizin geleceği adına da bizlere yol gösteriyor” dedi.


 “Sadece tüketen değil üreten ve yöneten bir anlayış”


1010 Kâşif Projesi ile yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçladıklarını vurgulayan Aslan Demir, teknolojinin doğru kullanımının önemine dikkat çekerek, “Teknoloji bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken, diğer taraftan ölçüsüz ve sınırsız kullanıldığı takdirde zamanla bağımlılık yapıyor, kontrol kayboluyor. Özellikle çocuklar teknoloji bağımlılığı konusunda risk alanında. Biz 1010 Kâşif Projesi ile çocuklarımıza çağımızın gerekliliği olan kodlama ve robotik eğitimini verirken aynı zamanda onlarda teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanma yeteneğinin gelişmesini hedefliyoruz. Sadece tüketilen değil üreten ve yöneten bir teknoloji anlayışının yaygınlaşmasını önemsiyoruz” diye konuştu.


 Eğitime katılan öğrenciler, okul arkadaşlarına kodlama eğitimi verecek


Kuveyt Türk tarafından eğitimin sonunda okullara hediye edilen 1010 Kâşif Kodlama Kiti ile çocuklar yazdıkları tüm kodları, maketler üzerinde de hayata geçirerek kodlama ve robotik eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim alan öğrencilerin okullarındaki diğer öğrencilere kodlama eğitimi vermesi üzerine kurgulanan projeyle, okullardaki tüm öğrencilerin kodlama öğrenmesi amaçlanıyor.


 1010 Kâşif Projesi nedir?


“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle toplumsal ve temel değerleri koruyup geliştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 30’uncu yılında 1010 Kâşif Projesi ile bilime destek vermek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılayı ile iş birliğine gidilen proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götüren Kuveyt Türk, sağladığı eğitim ve donanım desteğiyle yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlıyor. 10-14 yaş arasındaki (5’inci sınıftan itibaren) meraklı kâşifleri kapsayan kodlama ve robotik eğitimiyle bu yıl en az 1010 Kâşifin oluşturulması ve meraklı kâşiflere bilimi anlama ve uygulama fırsatı verilmesi hedefleniyor. 1010 Kâşif Projesi’nde ana hedef kitleyi, devlet okulları ve başta YİBO’lar (Yatılı İlköğretim Bölge Okulları) olmak üzere ortaokul çağındaki çocuklar oluşturuyor.




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
03727
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA