Selçuk, 44’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Selçuk, 44’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-04-11 - 13:28 - Bu haberi 552 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi, 44’üncü Kuruluş Yıl Dönümünü “Milli Birlik” temasıyla düzenlenen törenle kutladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, Konya Milletvekilleri, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka Rektör Danışmanları, Siyasi Parti İl Başkanları, SÜ Genel Sekreteri İbrahim Halıcı, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, hayırseverler, idari personel, öğrenciler ile diğer protokol üyeleri katıldı.


 


Program, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başladı.


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kuruluşlarından biri olan Selçuk Üniversitesi’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifaden eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde kurulmuş ve bugüne kadar 600 binden fazla öğrenci mezun etmiştir. Üniversitemiz halen 77 bin öğrencisiyle ülkemizin en kalabalık üniversitelerinden birisidir. Yapılan çeşitli değerlendirmelerde ülkemizde 206 üniversite içerisinde 16. sırada, dünyada ise 28 binden fazla üniversite içinde ilk bin üniversite içinde yer almaktadır. Amacımız; üniversitemizi gerek ülkemizde gerekse dünyada saygın üniversiteler arasında daha üst sıralara taşımaktır. Bu hedefi gerçekleştirirken en büyük güvencemiz akademisyenlerimizin özverili ve fedakârca yapacakları çalışmalardır. Bu çalışmaları yaparken kıymetli hocalarımızın geleceğe güvenle yürümelerini sağlamayı kendimize öncelikli vazife saydık. Bu çerçevede gerek özlük haklarının verilmesi ve iyileştirilmesi hususunda gerekse kaynak ve imkan temini hususunda ve bu kaynakların hakkaniyet ve liyakat esasları içerisinde dağıtılması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı burada bir kez daha teahhüd ediyorum” dedi


Üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Şahin, “Bizden önceki 9 rektörümüz görev yaptılar. Rektörlerimiz, şartlar ve imkânlar ölçüsünde kendi dönemlerinden üniversitemize hizmet ettiler, katkıda bulundular. Emek ve katkıları için geçmiş Rektörlerimizi hayırla yâd ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara saygılarımı sunuyorum” diye konuştu


Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Rektör Şahin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Devlet büyüklerimiz, ülkemizin bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğu ifade etmektedirler. Dış düşmanlarımızın şu ya da bu sebeple bize karşı nasıl bir tavır sergiledikleri, bu tutumun tarihi arka planları, bizimle ilgili niyet ve emelleri herkesin malumudur. Bunlara, içimizdeki işbirlikçi hainlerin taşeronluk ettiği de açık seçik ortadadır. 15 Temmuz ihanet ve işgal kalkışmasının bize yeniden hatırlattığı en önemli hakikat, devlet ve millet bütünlüğümüzü korumak ve kollamak olduğudur” ifadelerini kullandı.


Üniversitelerin bilim ışığından yeni buluşların, yeni fikirlerin harmanlandığı geleceğin aydın kadrolarının yetiştirildiği mekânlar olduğunu ifade eden Rektör Şahin, “Selçuk Üniversitesi olarak bir ‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerlerken milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi, ülkemize ihtiyaç duyulan her alanda hizmet etmeyi, özetle ülkemizin ‘Stratejik Üniversitesi’ olmayı kendimize hedef olarak seçtik. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için kalite odaklı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmaların sonucu olarak geçen yıl 22 meslek yüksekokulumuzun tamamı ve rektörlüğümüze bağlı 22 birim TS EN ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Belgesini almaya hak kazanmıştır.  Ülkemiz yükseköğrenim planlaması ve yürütülmesi YÖK tarafından yapılmaktadır. Yeni YÖK söylemi ile kalite odaklı çalışan yükseköğretim kurulumuz her alanda etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yürütmektedir. Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayabilmemiz için ülkemizin cari açığını kapatacak projelere yoğunlaşmalıyız. Devletimiz ve milletimiz en önemli sermayesi olan ‘beşeri sermayesini’ bizlere emanet etmiştir. Bizlerin; öncelikli vazifesi bu gençlerimizi, milletinin değerlerini benimsemiş, nesiller olarak geleceğe güçlü ve donanımlı bir şekilde hazırlamaktır” ifadelerini kullandı.


 Selçuk Üniversitesinin 44. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Selçuk Üniversitesinin bir mensubu bu olmaktan gurur duyuyorum. Kaç üniversitenin, Selçuk Üniversitesinin bağrından koparak bugün varlığını devam ettirmekte olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle ve bu duygularla emeği geçen herkesi tebrik ederek daha nice yıllar diliyorum” dedi.


İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise, “Üniversitemizin 44. yılını kutluyor, nice 44 yıllara ulaşmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.  Meliha Ercan Konukevinin açılmasına vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


 Selçuk Üniversitesinin 44. Yıl Dönümünü gönülden kutladığını dile getiren Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, “Tahsil hayatımın çok önemli bir bölümü burada geçti. Konya’nın ne kadar mübarek bir memleket olduğunu ancak başka yerlerle mukayese ederken anlıyorsunuz. Buradaki kültürün, geleneklerin yaşatılması gereken ve ülkemizin istikbalini teşkil eden bir büyük kültürün temelleri olması gerekir. Değerli öğrenciler ve akademisyenler dünyada çok büyük bir yarış var.  Bu yarışın temeli başka sahalardan yani artık bilim ve teknolojiye geldi. Ben 15 sene valilik, 7 sene sayıştay başkanlığı, 9 sene savunma bakanlığı yaptım. Savunma Bakanlığı yaptığımda Türkiye savunma cihazlarının nerdeyse tamamını dışardan alıyordu.  Yerli yapılacak dedik, üniversitelerimiz yetiştirdiği gençler bu inancımızı teyit ettiler. Bugün Türkiye’nin yaptığı Atak Helikopteri Avrupa standartlarına göre daha üstündür. Tanklarımız, toplarımız, gemilerimiz hep yerli yapılmaktadır. Bugünkü insansız hava uçaklarımız dünyada Amerika ve İsrail ile yarışmaktadır. Bunlar sizin eserleriniz, sizin öğrencileriniz yapıyor. Ama ne kadar çok çalışmak zorunda olduğumuzu inşallah sizlerde tespit etmişsinizdir” dedi.


“Yılın Hayırsever İşadamı Onur Ödülü” Kamil Akkanat’a, “Yılın Bilim Adamı Onur Ödülü” SÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yılmaz’a, “Akademik Başarı Onur Ödülü” ise Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dalkıran’a verildi.


44’üncü yıla özel konferansı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “Yükseköğretim ve Yeni YÖK Kavramı” başlığıyla verdi.


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, “Yaptığımız projeler ve çalışmaların sebebi ülkemizin geleceği olan genç nesillerin nitelikli dünyayla rekabet edilebilir ve rekabetin ötesinde dünyaya liderlik yapabilir konumda olmalarını temin etmektir. Bunun için bir planlama, koordinasyon ve denetleme kurulu olan yükseköğretim kurulunun yaptığı işler, siz öğretim üyelerimizin ve üniversitelerimizin gayretleriyle birlikte yapılan çalışmalarla ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmaları, hep birlikte ve hedefe yönelik yaptığımız takdirde inanıyorum yakın gelecekte akademide yapılan çalışmaların teknolojik ürünlere dönüştüğünü ve üniversitelerimiz bugün bulundukları yerde çok daha yükseklerde yer alarak dünyaya örnek akademik kurumlar haline gelecektir. Burada siz değerli öğretim üyelerimize özellikle kamu kaynaklarıyla bulunduğumuz ortamlarda yapacağımız çalışmalarla büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum. Üniversite sanayi işbirliklerinin önemli olduğunu ve sanayinin içerisinde akademisyenlerin bulunarak bu süreci devam ettirmelerini eylem içinde eğitim, uygulamanın içinde eğitimle birlikte yürütülmesinin çok önemli olduğunu tekrara hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.


44’üncü yıl anısına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’na Selçuk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından günün anısına bir tablo hediye edildi.


Doçent ve profesör unvanı alan öğretim üyelerine protokol tarafından belgeleri takdim edildi.


 44. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle, Küratörlüğünü Doç. Dr. Ahmet Dalkıran’ın yaptığı “44 Yılda 44 Sanatçı 44 Eser” isimli Plastik Sanatlar Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki etkinliklerin sonrasında, konuklara ve öğrencilere Keykubat Köşkü’nde “Geleneksel Selçuk Pilavı” ikram edildi. 


 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
60180
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA