Almanya’da Türk İzleri” Konulu Konferans Yapıldı

Almanya’da Türk İzleri” Konulu Konferans Yapıldı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 6-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-03-19 - 09:00 - Bu haberi 2874 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Almanya’da Türk İzleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Erbay, Dr. Latif Çelik, Turizm Fakültesi Sekreteri Mustafa Kırbıyık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


 Açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “İkinci dünya savaşından sonraki süreçte şekil veren Avrupa’da özellikle Almanya’da ihtiyaç duyulan işçi gereksinimi nedeniyle 1961 yılından itibaren Türkiye’den Almanya’ya göçler başlamıştır. Bugün Dünya’da yaklaşık 6 milyon Türk kökenli vatandaşımız yaşamaktadır, Bunların yaklaşık 5 milyonu Avrupa’da yaşıyor ve 3 milyonu da Almanya’da yaşıyor ve bunların 1,5 milyonu çifte vatandaşlığa sahip ve 1,5 milyona sahip vatandaş Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip. Göçmen sorunu bugün dünyanın temel sorunlarından bir tanesi ve biz Türkiye olarak geleneksel mirasa da uygun olarak Osmanlı’dan bugüne kadar dünyanın neresinde mazlum varsa nerede ırkçılık yaşanmışsa hepsine kucak açtık. Herkese de İslam’ın sevgisini hoşgörüsünü gösteriyoruz. Bizim devlet politikamızda insanlığımızda asla katliam yoktur ama maalesef göçmenlerin çok acılı hikâyeleri var” şeklinde konuştu.


Program içeriği hakkında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, “ Avrupa’ya iş bulmak için gidenler daha sonra kalıcı hale dönüşüyor. Devamında sosyal kültürel farklı problemleri beraberinde getiriyor. Burada Dr. Latif Çelik bu konuda bizim için 1. elden kaynaktır. Uzun yıllar Almanya’da yaşamış ve bu sürede Türklerin problemleri ile ilgilenmiş. Yurt dışında Türkçe ve Almanca gazeteler çıkartmış ve büyük bir sosyal hizmet vermiş. Yani bizim için bir konsolos bir büyükelçi görevi görüyor” dedi.


“Göçtürkler” konulu sunumu gerçekleştiren Dr. Latif Çelik, “Göçtürkler, deyince daha çok 1961’de Avrupa’ya göçen işçiler anlaşılıyor. Şimdi Almanya’da Türklerin izleri var. Bu izler günümüze kadar kalan izler. Zaman zaman bunlar daha da ilerde ortaya çıkacaktır. Almanya şu an için Türkler için gurbet değil oradaki Türklerin hiçbiri de gurbetçi değil ve Almanya artık Türklerin bir vatanı konumunda. Coğrafyayı vatan yapmak önce onu tatmaktır. Coğrafya vatan olursa oradaki insanlar mutlu olur. Mezar taşlarınıza kadar eğer mezarlarınızı da o ülkede kurabiliyorsanız o ülke gerçekten vatanınız olmuştur. Almanya’da 27 Büyük Türk Mezarlığı 80den fazla minareli cami ve sayısı belirsiz insanımızla beraber şuan Batı Avrupa’da yeni bir Türk yurdu olarak ortaya çıkmaktadır” diye bilgilerine aktardı.


Programın sonunda Dr. Latif Çelik’e plaket takdim edildi.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Innes-Brown: "Türkiye Mülteciler Konusunda Çok Eli Açık Davrandı" dedi

Çin Yeni Yılı Ve Bahar Bayramı Başladı

Tarihten Bugüne Adım Adım Kudüs

Osmanlı Amerika’yı Selden İrlanda’yı Kıtlıktan Kurtardı

Konya ve Japon İtfaiyeleri Arasında İşbirliği Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr. Filiz Katman: “ABD’nin Kudüs Kararı Orta Doğu Siyasetinde Yeni Bir Dönem Açacak”

Rusya, Suriye, İran ve Türkiye

Filistin’in Umudu; Türkiye

Kızılay, İdlib’te Tüm İnsani Yardım Önlemlerini Aldı

Filistinli Esirlerin ‘Takas’ Umudu

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
26506
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA