Kışın Patlıcan, Biber ve Domatesten Uzak Durun

Kışın Patlıcan, Biber ve Domatesten Uzak Durun
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 3-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-03-15 - 13:28 - Bu haberi 138 kişi okudu.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, 1. Adana Sağlık Festivali’nin davetlilerinden İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı yöresel yemeklerin ve içeceklerin bulunduğu sofrada

Sözlü ailesiyle keyifli bir sohbet yapan Prof. Dr. Canan Karatay, yerel seçim sürecinde siyaset gündeminden düşmeyen patlıcan, biber ve domatesin kış aylarında tüketilmesinin sağlık açısından sakıncalarını anlattı. Kış mevsiminde yaz sebzelerinden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Karatay, kış aylarında hastalanmamak için bol bol turp, lahana, havuç, karnabahar, havuç ve kereviz yemeyi tavsiye etti.  


ADANA LEZZETLERİ ÇOK FAYDALI
Başkan Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, Prof. Dr. Canan Karatay’ı Adana Kebabı, ciğer kebabı, şaglam suyu, turp, karışık turşu, salata çeşitleri, yoğurt, mercimekli bulgur pilavı, tereyağı, keçi peyniri ve koyun peynirinin bulunduğu sofrada misafir etti. Sağlıklı beslenme üzerine yapılan sohbette Sözlü çiftinin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Canan Karatay, kuyruk yağlı kebap, ciğer kebabı, şalgam suyu, turp ve turşu çeşitlerinin çok faydalı gıdalar olduğunu söyledi. Proteinin yağıyla birlikte yendiği zaman vücuda fayda sağladığını anlatan Karatay mevsimine göre sebze tüketiminin önemine değindi.
12 AY PATLICAN YERSENİZ VÜCUT İSYAN EDER
Fiyatlarındaki artış nedeniyle yerel seçim sürecinde siyaset gündeminden düşmeyen patlıcan, biber ve domatesin kış mevsiminde tüketimini değerlendiren Karatay, “Kış mevsiminde ucuz olan kış sebzelerini tüketmeliyiz. Yazın da yaz sebzelerini yemeliyiz. Çünkü vücudumuz böyle programlanmış. Ben kışın patlıcan, biber yenmesine karşıyım. Yılın 12 ayı patlıcan yerseniz, vücut olumsuz reaksiyon gösterir. Kışın, turp, lahana, havuç, karnabahar, havuç ve kereviz var. Kışın bu sebzeleri yemeliyiz ki, hastalanmayalım. Her sebzeyi, her meyveyi doğal yetiştiği mevsiminde yemeliyiz” dedi.
MUTLU OLMAK İSTEYEN ŞALGAM SUYU İÇSİN
Adana’nın milli içeceği şalgam suyuna övgüler yağdıran Karatay, doğal olarak fermente olan şalgam suyu, doğal yoğurt ve evde yapılmış turşu çeşitlerinin bol bol tüketilmesini tavsiye etti. Mutluluk hormunu olan seratonin bağıksaklarda oluştuğunu anımsatan Karatay, “Seratonin üretmek için en doğru besinler, evde yapılmış turşu, doğal fermente olmuş şalgam suyu, sirke ve yoğurttur. Lahana, turp, brokoli, soğan, sarımsak, doğal tereyağı, zeytinyağı, keçi peyniri, koyun peyniri de seratonin sağlar. Geleneksel yöntemlerle yapılmış turşu suyu, şalgam suyu en sağlıklı içeceklerdir” diye konuştu.
Karatay, makarna, baklava, börek, lahmacun, pizza, hamburger, sandviç ve gazlı içeceklerin tüketilmesinin obeziteye neden olduğunu dile getirdi.
SÖZLÜ, KARATAY SOHBETİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Başkan Hüseyin Sözlü ise Adana’nın sağlık turizminde de öne çıkması için düzenlenen Sağlık Festivali’nde hemşehrileriyle söyleşiler yapan Prof. Dr. Canan Karatay’ı konuk etmekten büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. Sağlıklı beslenme ve Adana mutfağı üzerine yapılan sohbet Başkan Hüseyin Sözlü’nün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


İBB Her iİk Araçtan Birini Platform Turizm'den Kiralamış

Başkan Meşe Zabıta Haftasını Kutladı

Başkan Tutal ve Belediye Personeli Kan Bağışında Bulundu

Filistin Vakfından Saadet Partisine Ziyaret

Güzel Sanatlar Fakültesi’ne “Hayırlı Olsun” Ziyareti

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı İle BM Dünya Gıda Örgütü (Fao)'dan Ortak Proje

Çiftçiyi Topraktan Uzaklaştırmayın

Başkan Altay, Konya’ya Verdiği Müjdeler İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Etti

2. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Başladı

Konya SMMMO 'dan Saadet Partisne Ziyaret

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
75809
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA