Uluslararası İmam Hatip Mezunları Birliği, KTO Karatay’da “Misafir Öğrencilerin Türkiye’deki Ticarete Atılımı” Panelindeydi

Uluslararası İmam Hatip Mezunları Birliği, KTO Karatay’da “Misafir Öğrencilerin Türkiye’deki Ticarete Atılımı” Panelindeydi
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 3-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-02-01 - 14:03 - Bu haberi 389 kişi okudu.


Uluslararası İmam Hatip Mezunları Birliği “Maneviyat Diyarı Konya Buluşması” kapsamında KTO Karatay Üniversitesi kampüsünü gezme fırsatı buldu.

 İmam Hatipliler ayrıca üniversitede düzenlenen “Misafir Öğrencilerin Türkiye’deki Ticarete Atılımı” konulu panele katıldı.


Uluslararası İmam Hatip Mezunları Birliği “Maneviyat Diyarı Konya Buluşması” kapsamında farklı coğrafyalardan gelen öğrencileri Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde buluşturdu. Kampüsü, fakülteleri, laboratuvarları ve amfileri gezen öğrenciler, yemeğin ardından üniversitede gerçekleşen “Misafir Öğrencilerin Türkiye’deki Ticarete Atılımı” paneline katıldı. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır, Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Bozyiğit de panelistler arasındaydı.


“İslam Dinine Uygun Ticaret”


Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır katılımcılara ticaret ile ilgili tecrübelerini aktararak “Ticarette başarılı olmak için girişimci olmalısınız. Peygamber Efendimizin de dediği gibi rızkın 10’da 9’u ticaretindir. Demir gibi eğilip bükülmezsek, rızkımızı kazanabiliriz. Ticarette Müslümanların yeri çok az, böyle kuruluşlar sayesinde ticaretimizi geliştireceğimize inanıyorum. İslamiyet’in gerektiği şekilde ticaret yapmak bizi geliştirecektir.” dedi. Dünyada yaşanan 45 çatışmanın 35’i İslam coğrafyalarında diyen Çakır, “Bu çok üzücü bir durum. Rakamları baz aldığımızda çok çalışmamız gerektiği gerçeği gözler önüne seriliyor. Ülke olarak, ümmet olarak daha çok çalışmalıyız. Başkalarının doldurduğu alanlarda yenilikçi olmalıyız, daha fazla araştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.


Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise konuşmasında “Siz yüksek teknolojik ürünleri ülkenizde üretirseniz, ekonomik anlamda yükselirsiniz. Biz yüksek teknoloji ürünlerinde dışa bağımlıyız; bu alanlarda çalışmalıyız ve bu alanlardaki açıklarımızı bir an önce kapatmalıyız. Girişimci demek her zaman zengin insan demek değildir, cesur insandan, hayalinin peşinden koşan, yılmayan insanlardan da girişimci olur.” sözlerine yer verdi.


İnsanın her alanda kendini geliştirmesi gerektiği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan KONSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Bozyiğit “Kendinizi bir alanda değil farklı alanlarda da geliştirin. Ülke ve girişimciler olarak beyin göçünün önüne geçecek AR-GE faaliyetlerine yatırım yapmalıyız. Bizler İslam coğrafyasında ezildik, bu yüzden çok çalışmalıyız ve milletimize, kardeşlerimize hizmet etmeliyiz.” şeklinde konuştu.


Türkiye’de iş dünyasının nasıl bir parçası olabileceklerine dair sorular yönelten misafir öğrenciler, programdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Panel, Uluslararası İmam Hatip Mezunları Birliği öğrencilerinin toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


İBB Her iİk Araçtan Birini Platform Turizm'den Kiralamış

Başkan Meşe Zabıta Haftasını Kutladı

Başkan Tutal ve Belediye Personeli Kan Bağışında Bulundu

Filistin Vakfından Saadet Partisine Ziyaret

Güzel Sanatlar Fakültesi’ne “Hayırlı Olsun” Ziyareti

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı İle BM Dünya Gıda Örgütü (Fao)'dan Ortak Proje

Çiftçiyi Topraktan Uzaklaştırmayın

Başkan Altay, Konya’ya Verdiği Müjdeler İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür Etti

2. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Başladı

Konya SMMMO 'dan Saadet Partisne Ziyaret

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
81459
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA