Turizm Değerlerimizin Kalitesi Artmalı
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına konuk olan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya turizminin istenen noktaya gelebilmesi için bütün kurumların birlikte hareket etmesi ve kültür ve turizm değerlerimizin kalitesinin artırılması gerektiğini söyledi
Birlik Vakfı Konya Şubesi, bu hafta düzenlediği “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında Konya turizmine ışık tuttu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Konya Kültür ve Turizmine Yönelik Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferansta, Konya turizminin gelişmesi için müze sayısı ile var olan kültür ve turizm değerlerinin kalitesinin artırılması gerektiği vurgulandı.
Medeniyetlerin oluşmasında taşıma ve aktarma görevi yapan şehirlerden birinin de Konya olduğunu dile getiren Yarar, Selçuklu’ya başkentlik yapan 10 bin yıllık şehir Konya’da yeter sayıda müze bulunmamasının turizm için önemli bir kayıp olduğunu kaydetti. Yarar, “Konya müze bakımından çok fakir. Öte yandan Mevlana Müzesi’nde dolaplarda bekleyen 500’ün üzerinde nadide Kur’an-ı Kerim, 700’e yakın sultanların hat levhası var. Konya halı diyarı. Etnografya Müzesi’nde de 2 binin üzerinde halı dolaplarda bekliyor. Bunları dolaplarda bekletmek yerine Kur’an, Hat ve halı Müzesi açmak istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nu halı müzesi yapmak istiyoruz. Tamamlanmak üzere olan bir Payitaht Müzesi var. Bu müzeler ile kültür ve turizm varlıklarımızın yanı sıra var olan varlıklarımızın da kalitesini artırmalıyız. Çünkü turisti konaklatmak için sunacağınız ürünün kalitesi önemli. Konya’ya turizmle gelecek katma değeri artırmak için ürünümüzü geliştirmek lazım. Örneğin 10 bin yıllık Çatalhöyük’te konaklama, ulaşım gibi önemli eksikler var. Yani var olanın da eksiklerini gidermemiz, kaliteyi artırmamız lazım. Bunları yapmak istiyoruz ve destek bekliyoruz” dedi.
Konya’nın turizmini kültüründen ayırt etmenin mümkün olmadığını ifade eden Yarar, şöyle devam etti: “Konya’da birçok kurum çalışma yapıyor. Bu çalışmalar birlikte yapılsın istiyoruz. Hz. Mevlana’nın Konya’ya gelişiyle ilgili Sufi Sinema Günlerini, Mistik Müzik Festivalini üniversitelerle, diğer kurumlarla birlikte yapalım. Bu ülkenin kültürel değerlerini hiçbir kurumun hegemonyasına bırakmayalım diyoruz. Milli Eğitim, STK’lar, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmadan olmaz.”
Mevlana’nın kabrinin olduğu alanda çok ince ve detaylı bir çalışma yaptıklarını, kabrin aslına uygun restore edilerek, Kubbe-i Hadra’nın da çinilerinin yenileneceğini belirten Yarar, Mevlana Kültür Havzası’nın tamamlanmasının Konya turizmi için önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’a tablo ve katılım belgesi takdim etti.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam
Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı
M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”
Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor
Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"
Kul Remzi Kitabını İmzaladı
Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı
Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin
TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi
Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |