Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi”nin Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi”nin Oldu
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-01-10 - 13:23 - Bu haberi 846 kişi okudu.


Doğuş Grubu’nun, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler işbirliği ile hayata geçirdiği Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) ve Ara Güler Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarıyla kültürel mirasa ve sanat dünyasına katkıda bulunanlara verilen “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri” sahiplerini buldu. Doğuş Grubu’nun kültür sanat alanındaki önemli sosyal sorumluluk projelerinin başında gelen Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi, 1979 yılından beri verilen en prestijli ve değeri en yüksek ödül olan “Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 Özel Ödülü”nün sahibi oldu.


 2016 yılında Ara Güler ve Doğuş Grubu arasında gerçekleşen anlaşma ile hayata geçen Ara Güler Doğuş Sanat ve Müzecilik A.Ş. çatısı altında yer alan AGAVAM, Türkiye’nin en önemli fotoğraf arşivlerinden biri olan Ara Güler arşivinin bütün olarak korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Ara Güler’in 90’ıncı doğum gününde İstanbul bomontiada’da açılan Ara Güler Müzesi ise, duayen fotoğraf sanatçısının eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Profesyonel düzeyde yönetilen ve kar amacı gütmeyen iki sanat kurumu, birbirini operasyonel ve içerik anlamında da besleyecek şekilde faaliyet gösteriyor.


 Dünyada benzeri olmayan bir işbirliğini Ara Güler ile gerçekleştirdik


Fotoğrafçılığın çok ötesinde bir sanatçı olan Ara Güler’le dünyada benzeri olmayan bir işbirliğini hayata geçirmiş olmaktan ve bu sebeple de bu ödüle layık görülmekten onur duyduklarını belirten Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk konuyla ilgili şunları söyledi: “Doğuş’tan iyi bir gelecek” çatısı altında topladığımız kültür-sanat faaliyetlerimizi çok önemsiyoruz. Son 10 yılda bu alanlara 400 milyon dolara yakın yatırım yaptık. Destek verdiğimiz alanlarda uzun süreli var olmaya çalışıyoruz. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi de hem memleketimiz için taşıdığı anlam, hem kültürel ağırlığı, hem de gençlere ilham vermesi açısından bizim en değer verdiğimiz projelerin başında geliyor”.


 Bir sanatçıya doğru zamanda hak ettiği değeri vermenin paha biçilemez olduğunu ifade eden Şahenk, şöyle devam etti: “Merhum Ara Güler’le dünyada çok da benzeri olmayan bir işbirliğine imza attık. Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesi olma özelliğini de taşıyan bu iki önemli merkezi, geçtiğimiz yıl Ara Güler’in doğum günü de olan 16 Ağustos’ta sanatseverlerle buluşturduk. Bu zengin arşivi Sayın Ara Güler vefat etmeden kendisinin desteği ile hayata geçirmiş olmak da bizim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Keşke bu ödülü de onunla beraber alma şansımız olsaydı. Şimdi bu arşivi en sağlıklı şartlarda korumaya, en doğru yöntemlerle paylaşmaya ve topluma en faydalı şekilde kullanıma açmaya odaklanacağız.”




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
74094
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA