KTÜN’de Sosyal ve Bilimsel Model İşbirliği Uygulama Protokolü

KTÜN’de Sosyal ve Bilimsel Model İşbirliği Uygulama Protokolü
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2019-01-10 - 10:12 - Bu haberi 607 kişi okudu.


KTÜN’de Sosyal ve Bilimsel Model İşbirliği için, “Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Uygulama Protokolü” imzalandı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında, sosyal ve bilimsel iş birliğini gerçekleştirmeye yönelik “Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Uygulama Protokolü” imzalandı.


 KTÜN Rektörlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, STM İş Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Salih Erdem, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger katıldı.


 Protokol kapsamında, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında KTÜN ve STM tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık ve eğitim desteği sağlanacak. Bu çerçevede, KTÜN öğretim üyelerince lisede taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek ve araştırma yapılabilecek.


 İki yıl sürecek protokolde, uzmanlık desteğinin dışarıdan sağlanması gerektiği durumlar ise MEVKA tarafından Teknik Destek Programı kapsamına alınacak. Protokol çerçevesinde ayrıca üniversite ve lise öğrencilerinin birlikte yapacakları organizasyonlarda OSB destek sağlayacak.


 “PROJE VE DANIŞMANLIKLARIN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ”


 KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, törende yaptığı konuşmada, KTÜN’de STM projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyelerinin bulunduğunu belirtti. Bu tür proje ve danışmanlıkların artmasını hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde KSO ve bağlı şirketleri ziyaret ediyoruz. Bugün burada bir araya gelmemizin bir mevyesi olarak da daha önce ziyaret ettiğim Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak iş birliği yapma çalışmaları noktasında iş birliği protokolünü imzalıyoruz.” dedi.


 “PROJE, BİLGİNİN ÖĞRENCİLERE AKTARILMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”


 STM İş Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Salih Erdem, önemli bir protokolü imzaladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Savunma Sanayi Başkanlığının öncülüğünde ilk olarak danışmanlık, platform ve entegrasyon projeleri, sonrasında ürünleşme yönünde gelişim gösteren bir kuruluş olduklarını aktardı. Erdem, “Gururla söylüyorum ki savunma sanayisinde dünyada ilk 100’e girdik. Gemi ve büyük projelerle buna imza attık. İlk motivasyonumuz yerlilik ve ekosistemin entelektüellik seviyesinin yükselmesidir. Bugün imzaladığımız bu protokol, edindiğimiz bilgi ve birikimin öğrencilere kanalize edilmesi açısından oldukça önemlidir.” diye konuştu.


 “PROJE, ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”


 KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, protokolün bir model oluşturmasını temenni ederek, projenin Türkiye’nin ihtiyacı olan mühendislik kapasitesinin oluşturulması ve meslek liselerindeki öğrencilere önemli katkılar sunacağını kaydetti.


 Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projeyle birlikte öğrencilerde yerli ve milli bilincin artacağına inandıklarını belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.


 MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, öğrenciler için önemli kazanımları bulunan projenin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


 Konuşmaların ardından, taraflarca “Eğitimde Sosyal ve Bilimsel Uygulama Protokolü” imzalandı.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
84143
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA