Sektör Danışmanlığı Projesi Sayesinde Akademik Bilgi, Sektörün Tecrübesi ile Birleşiyor
Protokol ile öğrenciler, akademik bilgilerinin yanına sektörün beklediği donanım ve tecrübeyi de ekleyerek iş hayatına adım atmış olacaklar.
Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi arasında Sektör Danışmalığı Projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgilerin, sanayi içerisinde uygulama alanında görülmesi, bilgi yanında beceri de kazanarak iş dünyasına nitelikli eleman olarak giriş yapması hedefi ile yola çıkılan projeden bugüne kadar 300 sektör danışmanı öncülüğünde bin 200’ün üzerinde öğrenci yararlandı. Sektör ve iş dünyası birlikteliğini güçlendirmek amacıyla üniversitede düzenlenen törene KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mütevelli Heyeti Üyeleri, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Lyon Şube Başkanı Adil Dönmez, sektör danışmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
“Üniversite-İş Dünyası Bütünleşmesine Vesile”
İş dünyası ile üniversiteyi bütünleştirme noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, “MÜSİAD Konya Şubesi ve üniversitemiz arasında gerçekleştirilen üniversite-iş dünyası bütünleşmesine de vesile olan Sektör Danışmanlığı Projesi protokolünün hayırlı olmasını diliyorum. Sektör Danışmanlığı Projesi aynı zamanda ahilik geleneğinin bir uzantısı niteliğindedir. Bugüne kadar bin 227 öğrenci, 300 sektör danışmanı aracılığıyla projeye dahil olmuştur. Proje ile öğrenciler hocalarından öğrendikleri bilgilerin yanında pratiği de katmakta, öğrenci ve sektör danışmanı arasında usta-çırak ilişkisi oluşmakta, böylece köklü gelenek KTO Karatay Üniversitesi aracılığıyla nesillerden nesillere taşınmaktadır.” dedi.
“KTO Karataylılar Sektör Danışmalığı ile İş Hayatında Bir Adım Öndeler”
Sektör Danışmanlığı öğrenciye vizyon, sektör bilgisi kazandıran, öğrencinin ufkunu açan ve sektöre hazırlayan bir programdır, diyen Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, “Sektör Danışmanlığı üniversitemize özgü, isim hakkı KTO Karatay Üniversitesi’ne ait bir projedir. Sektör nitelikli iş kaynağına ihtiyaç duyuyor, bizler de bu kapsamda nitelikli insan kaynağını yetiştirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Sektörün taleplerini merkez alan bir üniversiteyiz. Proje ile öğrencilerimiz sektörü tanıyarak mezun oluyor. Üniversiteden mezun ettiğimiz birçok öğrencimiz kendi sektöründe çalışacak, bu proje ile sektör çalışandan ne bekliyor onu okulunu bitirmeden öğrenecek, cevabını sektör danışmanından alacak. Müfredatımızı da sektör danışmanlarımızla istişare sonucu şekillendiriyoruz. Öğrencilerimizin kariyerlerini yönlendirecek bu protokolün onların iş hayatına tecrübe sahibi bireyler olarak başlamalarına yardımcı olacağına inanıyoruz. Verdikleri desteklerden ötürü firmalarımıza, MÜSİAD Konya Şube’sine teşekkür ediyor, protokolün ülkemiz, üniversitemiz, öğrencilerimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
“En Büyük Gücümüz Beşerî Sermayemiz”
Sektör Danışmanlığı Projesi bizler için büyük öneme sahip, diyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ise “Ciddi ekonomik gelişmeler gösteren ülkemizde maalesef katma değer sorunu yaşanmaktadır. Bu soruna karşı en büyük gücümüz ülkemizde var olan beşerî sermaye gücüdür. Beşerî sermayeyi aktif hâle getirecek çalışmalar yapmalı, sanayi-üniversite iş birliklerini güçlendirmeliyiz. Bugün imzalanan protokol ile üniversitede kazanılan bilgi sanayide uygulama imkânına dönüşecektir, bu vesile ile KTO Karatay Üniversitesi’ne teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Protokol imza töreninin ardından katkılarından ötürü sektör danışmanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi, öğrenciler ise sektör danışmanı firmalar ile fikir alışverişinde bulunarak projeye katkı sağladı.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |