Rektör Özçelik, Geleceğin Mühendis Adaylarını Ziyaret Etti
Okul yöneticilerinden STEM +A sınıfı hakkında bilgi alan Prof. Dr. Özçelik, projeler üreten öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ziyarete, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav katıldı.
KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, STEM +A sınıfını ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, ortaokul düzeyinde bu tür bir laboratuvarın bulunmasının kendisinde büyük ilgi uyandırdığını söyledi. Öğrencilerin özverili şekilde önemli çalışmalara imza attığına şahit olduğunu aktaran Prof. Dr. Özçelik, “Öğrencilerimizin daha ortaokul düzeyinde bu çalışmaların içerisinde olması akabinde lise ve sonrasında üniversite öğrencisi olduklarında ne kadar iyi işler çıkaracaklarını gösteriyor. İnşallah geleceğin iyi mühendisleri, öğretmenleri, bilim insanları olmalarının temellerini STEM +A sınıfında atmış olacaklar.” dedi.
“KTÜN OLARAK BU TÜR ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARIN YANINDAYIZ”
Prof. Dr. Özçelik, KTÜN olarak bu tür etkinlik ve çalışmaların her zaman yanında olduklarını belirterek, “Bu anlamda üniversitemiz bünyesinde akademisyen arkadaşlardan kuracağımız bir tanıtım ekibini liselerimize, ortaokullarımıza göndereceğiz. Ekibimiz, hem üniversitemizde yapılan projeleri anlatacaklar, hem de öğrencilerimizle istişarelerde bulunarak ‘neler yapılabilir’ onların gayreti, çalışmaları içerisinde olacaklar. Üniversite olarak TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde önemli başarılara imza attık. Roket Takımımız, Yüksek ve Alçak İrtifa kategorilerinde Türkiye birinciliği elde etti. TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Uluslararası İHA yarışması Dört Kanatlı kategoride S-Quad Takımımız ikinci, S-Air Takımımız üçüncü oldu. Dolayısıyla güçlü bir altyapısı olan bir üniversiteyiz. İnşallah çok daha iyilerini yaparak ülkemize hep beraber en iyi şekilde hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“OKULLARIMIZ LABORATUVAR FABRİKASI HALİNE GELMELİ”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, öğrencileri yaşayacakları çağa göre yetiştirme hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni 2023 Vizyonunda da okullarımıza bu tür laboratuvarların kurulması öngörülüyor. Global dünyanın bu gidişatına elbette ülkemizin de ayak uydurması gerekiyor. Bu manada okullarımızda son zamanlarda bu tür çalışma ortamlarını sık sık görme imkanımız var. Sadece bu okul değil, diğer okullarımızda da belki bundan biraz daha düşük seviyede, belki üst seviyede bu tür atılımları görebiliyoruz. Okullarımız artık laboratuvar fabrikası haline gelmeli.” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN SINIF İÇERİSİNDEKİ VERİMLİLİKLERİ ARTTI”
Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, ilçe bağlamında ilkokul, ortaokul ve anaokullarda teknoloji laboratuvarları konusunda gelişmelerin devam ettiğini dile getirdi. Bu kapsamda, ortaokul seviyesinde Hürriyet Ortaokulu ve Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulunun önemli bir seviye yakaladığını anlatan Büyükmanav, “Her bir okulumuz kendi seviyesindeki okullarımıza önderlik, örneklik yapıyor. Bu vesileyle bu tür çalışmalarda özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza, okul, yöneticilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Hürriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağcı, STEM +A sınıfının Hürriyet Ortaokulu ve Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulunun ortak kullanımında olduğunu söyledi. Bağcı, geçen ay resmi açılışını yaptıkları sınıfta, öğrencilerin üretim ve teknolojiyi bir araya getirerek ihtiyaçları doğrultusunda nesneleri kodlayıp, bilgisayar ortamına aktararak robotlaştırma ve hayata yararlı bir nesne halinde sunmasını amaçladıklarını anlattı.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |