Selçuk’ta Yabancı Öğrencilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Danışma Prof. Dr. Tahir Balevi, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Semih Büyükipekçi, Konya Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grup Başkanı ve Göç Uzmanı Ramazan Şimşek, İl Göç Uzmanı İsa Sarıçiçek, öğretim üyeleri ve yabancı öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasında Selçuk Üniversitesi hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Semih Büyükipekçi, “Eğitim – öğretim hayatına 1975 yılında 2 fakülte, 7 bölüm 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesiyle başlayan Selçuk Üniversitesi, bugün 23 fakülte 6 enstitü, 6 yüksekokul, 22 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 45 araştırma ve uygulama merkezi ve 70 bini aşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer almaktadır. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde 114 ülkeden toplamda 2 bin 500’e yakın yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir” diye konuştu. Aralık 2017’de kurulan Uluslararası Göç ve Diaspora Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarını hızlı ve etkin bir biçimde yürüttüğünün altını çizen Turizm Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Semih Büyükipekçi, “Kuruluş misyonu çerçevesinde merkezimiz, başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde uluslararası göç ve diaspora hareketlerinin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutları kapsamında bilimsel araştırma, uygulama, eğitim ve dokümantasyon çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamıştır. Ayrıca farklı araştırmacılar politika yapıcılar, uluslararası organizasyonlar ve sivil toplum kuruluşları arasında diyaloglar oluşturmak, uluslararası göç ve diaspora alanında yürütülen araştırmaları geliştirmek ve bu alandaki sorunlara kalıcı ve yapıcı çözümler üretmeyi amaçlamıştır. Bu misyon genelinde merkezimiz gelecekte göç, göçmenlik, mültecilik, sığınmacılık, diaspora faaliyetleri kapsamında yapacağı bilimsel ve akademik çalışmalar yayınlanacağı raporlar ile uluslararası alanda tüm araştırmacıların ve politika yapıcıların referans kabul edeceği, alana dönük uzman eğitimci ve nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir merkez olmayı kendisine vizyon edinmiştir” ifadelerini kullandı.
İl Göç Uzmanı İsa Sarıçiçek, öğrencilere hak ve yükümlülüklerini anlatan bir slayt sunum gerçekleştirerek www.goc.gov.tr web sitesinden veya 157 ücretsiz danışma hattında bilgi edinip faydalanabileceklerini dile getirdi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |