Güçlenerek Hedeflerine Yürüyen KTO Karatay’da, 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Heyecanı Yaşandı
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk gençlere seslenerek, “Bizim hayalimiz, ülkemizi üretimde, teknolojide, bilimde, ekonomide dünyanın en ileri 10 ülkesinden biri hâline getirmek, sizlerden beklentimiz ise bilimsel birikiminizle; 2053 ve 2071 vizyonlarımızı şekillendirmeniz sonra da bunları hayata geçirmenizdir. Sizlerden umudumuz sadece günümüzü değil, atalarımız gibi geleceğe de ışık tutan çalışmalarınızla bilge insanlar olmanızdır.” dedi. Akademik yılın ilk dersini ise Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve YÖK Üyesi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik verdi.
Gün geçtikçe akademik, bilimsel, kültürel ve sosyal alanda ulusal ve uluslararası arenada adını duyuran, “İş Hayatına Açılan Kapı” Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.
Güçlenerek Büyüyen Bir KTO Karatay
Yeni akademik yılda da her geçen gün güçlenerek büyüyen akademik ve idari kadrosu, yaklaşık 8 bin 500 öğrencisiyle büyük bir aile olarak eğitime başladıklarını söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Karatay Medresesinin 800. yılı olan 2051 yılına kadar bir dünya üniversitesi olmak, üniversitemizin temel vizyonunu oluşturmaktadır. Bugün üniversitemiz; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde yürütülen 38 ön lisans ve lisans, 27 lisansüstü program ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Türkiye’nin 81 ilinden üniversitemize öğrenim görmeye gelen yaklaşık 8.500 öğrenci kardeşimiz, Anadolu’nun kültürel zenginliğini, hoşgörü ve kardeşliğini Konya’da bizlere yaşatmaktadır.” diye konuştu.
ISO 9001: 2015” Kalite Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi, KTO Karatay
KTO Karatay Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana “Gerçek Bir Vakıf Üniversitesi” kimliği ile faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Öztürk, “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018 Raporu’nda yer alan verilere göre 15 farklı burs türü ve sağladığımız yüzde 17 tam burslu oranı ile Türkiye’nin en çok burs veren 8. üniversitesiyiz. Üniversitelerde kalite anlayışını da âdeta bir adım öteye taşıyarak “ISO 9001: 2015” kalite belgeli ilk vakıf üniversitesi olduk. Ayrıca "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda" üniversitemiz, çeşitli kategorilerde A Plus üniversiteler arasında yer almış ve 172 üniversite içerisinde 33. olmuştur.” ifadelerine yer verdi.
5 Milyon Euro Bütçeli “Akıllı Teknolojiler, Tasarım, Geliştirme ve Prototipleme Merkezi”
Üniversitenin fiziksel alanlarına katkı sağlayacak hem de bilimsel faaliyetlerinin önünü açacak iki önemli proje hakkında da bilgi veren Başkan Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında üniversitemiz, Akıllı Teknolojiler Merkezi’ni hayata geçiriyor. Türkiye tarım makineleri üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini gerçekleştiren Konya’da, sektörün teknoloji kullanımını arttırmak için üniversitemiz, yaklaşık 5 milyon Euro bütçeli yatırımla “Akıllı Teknolojiler, Tasarım, Geliştirme ve Prototipleme Merkezi” kuracaktır. Diğer yandan da “Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı” Projesi, MEVKA Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Konya-Karaman Bölgesi’nde sağlık sektörü yatırımı açısından büyük önem taşıyan projeye MEVKA tarafından 558 bin TL destek verilecektir.”
Başkan Öztürk: “2053 ve 2071 Vizyonlarımızı Sizler Şekillendireceksiniz”
Öğrencilere seslenerek, “Bizim hayalimiz, ülkemizi üretimde, teknolojide, bilimde, ekonomide dünyanın en ileri 10 ülkesinden biri hâline getirmektir. Sizlerden beklentimiz ise bilimsel birikiminizle; 2053 ve 2071 vizyonlarımızı şekillendirmeniz sonra da bunları hayata geçirmenizdir.” diyen Başkan Öztürk, “Sizlerden de umudumuz sadece günümüzü değil, atalarımız gibi geleceğe de ışık tutan çalışmalarınızla bilge insanlar olmanızdır. Türkiye’nin ve insanlığın size ve birikiminize ihtiyacı var. Sizler bu üniversitede elde ettiğiniz bilgileri daha ileriye taşıyarak ülkemizin hedeflerine katkı sağlamak mecburiyetindesiniz. 2018-2019 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrenci ve akademisyenlerimiz için başarılarla dolu bir yıl geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Rektör Sade: “Bilimin Işığında Nitelikli İnsan Kaynağı Yetiştiriyoruz”
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversite olarak bilimin ışığında, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyayı aydınlatma idealinde, iş dünyasının nitelikli insan kaynağını karşılamayı hedeflemekteyiz. KTO Karatay Üniversitesi’ni akademik olanaklarımız ayrıcalıklı kılıyor. Öğrencilerimiz birçok bölümde çift anadal yaparak çift diploma ile mezun olma fırsatı yakalıyor. Sektör Danışmanlığı Projemiz ile de sektörü tanıyan mezunlar yetiştirmeye devam ediyor, işte aranan ve iş kuran mezunlar veriyoruz. 300 sektör danışmanı ve bu projede yer alan bin 500 öğrencimizle sektörü bilen mezunları, iş dünyasına kazandırıyoruz. Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi, Meslek Ahlakı ve Ahilik derslerimiz ile değerlerimizi özümseyen bireyler yetiştiriyoruz. Bizler üniversite olarak sizlerin mesleki gelişimi için elimizden gelen her şeyi yapacağız, sizler de alanınızdaki son gelişmeleri takip ederek çağın ihtiyaçları doğrultusunda eğitiminizi şekillendireceksiniz. 2018-2019 Akademik Yılı’nın üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve YÖK Üyesi Çelik’ten “Teknolojik Dönüşüm Getirdiği Yönetsel Yetenekler” Dersi
Yeni akademik yılın ilk dersini Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve YÖK Üyesi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik “Teknolojik Dönüşüm Getirdiği Yönetsel Yetenekler” konusu ile verdi. Akıllı teknolojilerin insan hayatının her noktasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Sağlıktan, teknolojiye, tarıma kadar akıllı teknolojiler hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu alanın gelişmesi ile de robot hukuku kavramı ortaya çıkmaktadır. Teknolojik dönüşüm ile tüm sektörlerde iş yapış şekli de değişime uğrayacaktır. Akıllı teknolojiler bilgiye anında ulaşmayı hızlandırmaktadır.” şeklinde konuştu.
KTO Karatay Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, üniversitede görev yapan akademisyenlerden Prof. Dr. Kamil Alptekin, Prof. Dr. Ali Bülent Uşaklı ve Prof. Dr. Salim Ersözlü’ye profesörlük belgeleri takdiminin ardından sona erdi.
KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen açılışa, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve YÖK Üyesi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mevlüt Gülbudak, Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Durmuş Tayyar Şen, Meram Kaymakamı Resul Çelik, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Fulya Erdemil, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |