E-İmza Sayesinde Yüzde 50 Tasarruf Edildi

E-İmza Sayesinde Yüzde 50 Tasarruf Edildi
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 12-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2018-04-25 - 07:14 - Bu haberi 895 kişi okudu.


E-imza kullanım alışkanlıklarının incelendiği araştırmaya göre, e-imza en çok e-Devlet uygulamalarında kullanılıyor.

Ipsos tarafından yapılan “Elektronik İmza Kullanım Alışkanlıkları” araştırmanın sonuçlarına göre, e-imza kullanıcıları en çok %50 ile e-Devlet uygulamalarını kullanıyor. Bu oranı % 49 ile kamu projeleri takip ediyor. Bankacılık işlemleri ise %23 ile bu alanda üçüncü sırada. Araştırmaya katılanların yüzde 89’u e-imzanın çevreci bir uygulama olduğu konusunda hemfikir.


 Islak imzada onaylar bir gün ila bir hafta arasında uzuyor


 


 Araştırmada yetkili kişiye ulaşılamaması nedeni ile imza ve onay süreçlerinde ortalama 3,5 günlük gecikmelerin yaşandığı görülüyor. Katılımcıların yüzde 43’ü projeye onay verecek kişinin ofis dışında olmasının 1-2 günlük gecikmeye neden olduğunu belirtirken, yüzde 29’u gecikmenin 2 ila 4 gün arasında olduğunu, yüzde 9’u ise 5-6 gün sürdüğünü ifade ediyor. Yüzde 20’ye yakın kesim ise bir hafta veya üzerinde gecikmeler yaşandığını dile getiriyor. Katılımcıların yüzde 73’ü e-imza sonrasında imza süreçlerinin bir saatten daha az sürdüğünü belirtiyor.


 Yüzde 81’i için kâğıt gereksiz bir gider


 Islak imza ile e-imza arasındaki farkları değerlendiren katılımcıların yüzde 81’i kâğıt çıktı almanın gereksiz bir maliyet kalemi olduğunu düşünüyor. Islak imza toplamanın zaman ve emek kaybından dolayı iş süreçlerini yavaşlattığını ve kesintilere yol açtığını ifade edenlerin oranı yüzde 78.  E-imza kullanıcıların yüzde 32’si ise kağıttan yüzde 50 oranında tasarruf ettiklerini belirtiyor.


 Katılımcıların yüzde 85’ine göre bürokratik prosedürleri azaltıyor


 Araştırmada ortaya çıkan diğer bir veri, e-imzanın bürokratik prosedürleri azalttığını ortaya çıkarması. Katılımcıların yüzde 85’ine göre, e-imza bürokratik prosedürleri azaltıyor. Veri güvenliği konusunda fikirleri sorulan katılımcıların yüzde 85’i e-imzanın veri güvenliği sağladığını belirtiyor.


 Onaylarda hız, işlemlerde güvenlik       


Araştırmada e-imzanın getirdiği en önemli faydanın yüzde 72 oranı ile “onay işlemlerini hızlandırması” olduğu görülüyor. 2013’te ilki yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 41’i e-imza ile “daha etkin ve güvenli bir ortamda bilgi alışverişi yapılıyorderken bu oran 2017’de yüzde 48’e çıkmış durumda.


 Kâğıda dayalı iş yapma kültürü bitiyor


 


Artan e-imza alanlarının etkisiyle daha fazla elektronik imza kullanıldığına dikkat çeken E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, araştırmadan elde edilen verileri şöyle yorumladı: “Klasik iş süreçlerinde onay için ıslak imzaya ihtiyaç duyuluyor. Islak imza toplama süreçleri günleri bulabildiği için işler sekteye uğruyor ve iş sürekliliği sağlanamıyor. E-imza sayesinde yöneticiler imzalarını ofis dışında olduklarında da uzaktan kullanabildikleri için iş süreçlerindeki gecikmelerin önüne geçiliyor. Gelişen teknolojinin paradigma değişimini de beraberinde getirdiğini gösteren bu araştırma, e-imza alanında farkındalık düzeyinin arttığına işaret ediyor. İş süreçlerinin kâğıda dayalı kültürden elektronik ortama taşındığını gözlemliyoruz. Araştırma, e-imzanın kullanıcılarına ne tür avantajlar sağladığına ışık tutması açısından önemli bir referans niteliğinde.”



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak

Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda

Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor

BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor

Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor

Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor

Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor

Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
17450
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA