Selçuk'ta Popüler Bilim Yazarlığı
TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Müdürlüğü tarafından Bilim Dergileri Ekibi Bilim İletişimi ve Bilim Okuryazarlığı'nın önemi, bu dergilerin amacı, başarılı bir bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğinin anlatılması ile bilim yazısı yazma konusunda istekli kişilere ulaşılması amacıyla Popüler Bilim Yazarlığı Söyleşisi düzenlendi.
Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Tahir Balevi, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Birol Gülnar, akademisyenler ile birçok öğrenci katıldı.
Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tahir Balevi, bilimin ihtiyaçtan doğmuş bir olgu olduğunu ve insanoğlunun doğduğu günden beri bilimle uğraştığını belirterek: "Önemli olan bilim yapmak değil önemli olan bilimi etrafa sunmak, insanlığın hizmetine vermek" şeklinde konuştu. Balevi, sözlerini şu cümleyle bitirdi: "Bugün bildiklerimin yarısının yanlış olduğuna eminim ama üzüldüğüm hangisinin yanlış olduğunu bilememem."
Bilim Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Özlem Kılıç Ekici, bilim okuryazarlığının ülkemizde düşük seviyelerde olduğunu ve yeterince ilgi görmediğini belirterek popüler bilim yayıncılığında öncü olan TÜBİTAK'ın popüler bilim dergilerinin deneyimi kullanılarak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin topluma en doğru ve anlaşılır şekilde popüler bilim yazıları ve bilim haberleri aracılığıyla nasıl iletileceği konusunda bilgi verdi. Kılıç, söyleşi kapsamında bilim iletişimi ve bilim okuryazarlığının önemi, popüler bilim dergilerinin amacı, başarılı bir popüler bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Meraklı Minik Dergisi Yayın Yönetmeni Bilge Nur Pembegül, bilimsel çalışmaların yanında çocuklara yönelik faaliyetlerin bulunduğunu ve çocuklara yönelik yapılan yayınlarda hassas davranılması gerektiğini belirtti.
Söyleşi sonunda popüler bilim yazısı hazırlamak isteyen kişilere form dağıtıldı.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |