Selçuk Üniversiteli Genç Yönetmenler Cannes Film Festivali’nde

Selçuk Üniversiteli Genç Yönetmenler Cannes Film Festivali’nde
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2018-03-12 - 06:47 - Bu haberi 673 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç’in senarist ve yönetmenliğini yaptığı “Başlangıç” isimli kısa filmi ile yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır’ın ya

Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç’in senarist ve yönetmenliğini yaptığı “Başlangıç” isimli kısa filmi ile yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır’ın yaptığı “Kazak” isimli tarihi dönem kısa film binlerce film arasından seçilerek Cannes Film Festivali “Short Film Corner” kapsamında seçkiye alındı.


“Başlangıç” ve “Kazak” kısa filmleri 8-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde 71’incisi gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali’nde  “Short Film Corner” kapsamında gösterime girecek ve aynı zamanda dünya prömiyerini yapacak. Festivalde Selçuk Üniversitesi’ni temsil edecek Ömer Sevinç’in, yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde derece alan iki kurmaca filmi daha bulunuyor.  “Başlangıç” kısa filmi hikâyesinde Ruslar tarafından esir alınan Türk Savaş Muhabiri Mehmet ile Ukraynalı asker Ivan’ın esir kampından kaçmalarını anlatan film, farklı dilde konuşan iki insanın birbirine yardım ederek hayatta kalma mücadelesini farklı bir bakış açısıyla aktarıyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, başrollerini Selçuk Üniversitesi Konservatuar öğrencileri olan Fatih Dinçer ve Ömer Faruk Avcı’nın canlandırdığı “Kazak” kısa filmi, Sinema okulları filmlerinin yarıştığı “Cinéfondatıon” da yarışacak. Cannes Film Festivali’nde, filmin senarist ve yönetmenliğini üstlenen Simay Yaykır, öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni temsil edecek.


“Kazak” kısa filmi, I.Dünya Savaşı’nın Kafkas Cephesinde gerçekleşen çatışma sonucu esir düşen Rus Çarlığı Subayı Viktor ile Osmanlı Subayı Musa arasında, çatışma-tutsaklık ilişkisiyle başlayan zorunlu etkileşim ve iletişim sürecinde yaşanan duygu değişimleri, iç dinamiklerindeki kırılmalar ve içsel sorgulamaları üzerinden, askerlerin psikolojik yaklaşımları ve duygu durumlarını dönemin tarihi şartları ile inceliyor.


“CANNES FİLM FESTİVALİ HEDEFİMİZDİ”


Cannes Film Festivali’ne katılmanın muazzam bir duygu olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Ömer Sevinç, “Hayal ve hedeflerim var. Cannes’de hedeflerimden biriydi. Bunun gerçekleşecek olması beni çok motive ediyor. Okulumun desteği ile Cannes’de olacağım. Maddi yönden çok fazla bir yük olduğu için okulum ile iletişime geçtim ve bu konuda sponsor olacaklar. Bu yüzden başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin olmak üzere bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım güzel günler bizi bekler” diye konuştu.


TURİZM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN DESTEK


Selçuk Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema son sınıf öğrencisi Simay Yaykır ise duygularını şöyle dile getirdi: “Cannes Film Festivali’ne gidecek olmanın verdiği heyecan ve mutluluğun hayallerim noktasında farklı bir yeri var. 10 yaşından beri sinemaya ilgi duyuyorum ve lise çağımdan itibaren film ile uğraşıyorum. Neredeyse ilk kısa filmimi çekeli 9 yıl oldu ve kendime o zamandan beri bir hedef koymuştum; Türkiye’de Altın Portakal, Altın Koza! Dünya için o zaman hayalim daha sınırlıydı. Ne de olsa çocukluğun sahip olduğu saflık ufkumuzu o kadar ötelere götürmüyordu. Ancak üniversite çağına geldiğimde bir hayalden öte hedefimin ülkemizi dünyada temsil etmek, sanat alanında çalışmalar yapıp benim gibi genç sinemacılarının yetişmesine sebep olmak olduğuna karar vermiştim. Cannes Film Festivali’ne gidecek olmam alacağım sonuç ne olursa olsun benim için bu uğurda bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Öncelikli olarak aileme ve hocalarıma verdiğim sözü tutuyor olmam onların bana verdiği emeklerin karşılığını verdiğimi bir nebze de olsa hissettiriyor. Umarım Cannes Film Festivali’nde ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil eder hem festival sonucu ile hem de festival alanında kuracağımız iyi ilişkilerle karşılığını alırız. Film çalışması epey yorucu geçti ve yaşımın ötesinde bir iş yaptığımı düşünüyorum. Daha ilk senaryo başvuruma Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın bana olumlu sonuç vermesi önümü görmeme sebep oldu. Tarihi ve askeri bir film çekiyorduk. Mesajımızı ve konumuzu çok iyi anlatmalıydık. Bunu başardığımızın düşüncesindeyim, evet her zaman hatalar ve eksiklikler olabilir. Ancak her yaşın bir acemiliği illaki olur.  Umarım film izleyenler memnun ayrılır”



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
85537
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA