Tarihi Çeşme Hayat Buldu

Tarihi Çeşme Hayat Buldu
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2017-11-01 - 07:10 - Bu haberi 679 kişi okudu.


Bozkır’da kaybolmaya yüz tutmuş Osmanlı dönemi eseri tarihi çeşme gün yüzüne çıkarılarak hayat buldu. Şehrin merkezine taşınan tarihi çeşme, vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı.

        Bozkır’da üretilen simli gümüş madeninin eminlerinden olan Mehmet Feyzullah Efendi tarafından 1882 yılında yaptırılan tarihi çeşme, zamanla binaların arasında kalarak kaybolma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bozkır Belediyesi tarafından yapılan girişimle tarihi çeşme binaların arasından, atıl durumdan kurtarılıp, restoresi yapılarak şehrin meydanına yerleştirilerek vatandaşların hizmetine girdi.


        Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’ın, tarihinde 3 medeniyetin izlerini taşıdığını, her bir döneme ait eserlerin Bozkır’da hala ayakta olduğunu söyledi. Roma döneminden kalma Zengibar Kalesi, Selçuklu döneminden kalma restoresi 2016 yılında yapılan taş köprü ve Asarlık Camisi’nin, Osmanlı döneminden kalma restoresi 2016 yılında yapılan Belediye Binası’nın muhafazasının özenle yapıldığını söyledi. Osmanlı döneminden kalma bir tarihi eseri daha gün yüzüne çıkartarak koruma altına alınıp vatandaşların hizmetine sunulmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, sözlerinde şu ifadelere yer verdi, “Tarihi yapılarımız, ecdadımızdan kalan önemli eserlerimiz, hepimizin öncelikli olarak sahip çıkması gereken en önemli kültür varlıklarımızdır. Bozkır Belediyesi olarak bu eserlerimize büyük önem veriyoruz. Bu anlamda uzun yıllardır atıl durumda, betonarme binaların arasında kaybolmaya yüz tutmuş ecdat yadigarımız çeşmemizin restore ve taşıma işlemlerini tamamlayarak şehrin ortasında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tarihi çeşmemiz, heybetiyle anıt meydanımıza önemli bir değer kattı. Uzun yıllardır makamımızda özenle sakladığımız çeşmemizin kitabesi de, ait olduğu yere çeşmemizin üzerine yerleştirdik. Şimdi burada vatandaşlarımız çeşmemizden su içerken, ecdadımızı anıyor. Tarihi çeşmemizin taşıma işlemlerinde bizlerden desteğini esirgemeyen Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
90225
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA