Selçuk Üniversitesi’nin ve Bölgenin Bilgi Bankası

Selçuk Üniversitesi’nin ve Bölgenin Bilgi Bankası
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2017-10-27 - 11:01 - Bu haberi 640 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Ekizer, 97 bin öğrenciye kütüphane hizmeti verdiklerini söyleyerek, Türkiye’nin sayılı kütüphaneleri arasında yer aldıklarını belirtti.

Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi, Türkiye genelinde bulunan kütüphanelere örnek oluyor. Selçuk Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı Ahmet EKİZER,“Selçuk Üniversitesi merkez kütüphanesi eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1978 yılında 26 bin yayın ile hizmet vermeye başlamıştır. Alâeddin Keykubad yerleşkesinde bulunan merkez kütüphane uluslararası kütüphane standartlarına uygun olarak 8 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulmuştur. 1999 yılından beri 23 fakülte, 5 yüksekokul, 22 meslek yüksekokulu, 40 araştırma merkezi ve 6 enstitüde görev yapan akademik ve idari personel ile birlikte 97 bin öğrenciye çağın gerektirdiği teknoloji ile hizmet vermektedir” diye konuştu.


165 BİN BASILI KAYNAK BULUNUYOR


Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesinden, yılda yaklaşık 1 milyon kişinin faydalandığının altını çizen Başkan Ekizer, “Kütüphanemizi üniversitemizin vitrini olarak görüyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’in de desteğiyle kapasitemiz ve kalitemiz gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kütüphanemizher bölümün ve her öğrencinin ortak paydasıdır. Türkiye’nin en zengin koleksiyonlarına sahip üniversite kütüphanelerindenbirisiyiz. Yaklaşık 165 bin basılı kitabımız bulunuyor” diye konuştu.


GAZETE ARŞİVİ ELEKTRONİK ORTAMA AKTARILIYOR


Türkiye’deki üniversitelere örnek olan SÜ. Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi, elektronik ortamda sahip olduğu kaynaklarla bilgiye ulaşmada sınır tanımıyor. Yaklaşık 70’e yakın Veri Tabanı olduğunu ifade eden Başkan Ekizer, “Bunlardan; 55’i tam metin, 14’ü özet, 3’ü programdan oluşuyor. Bu kaynakların yanı sıra; 56 bin elektronik dergi, 53 bin özet dergi, 3 milyon 100 elektronik tez, 3 milyon 130 bin 146 adet elektronik kitap ve 3 bin 213 görsel, işitsel materyalimiz bulunuyor. 206 adet basılı süreli yayınımız var. Birçok üniversitede olmayan kaynaklara sahibiz. 1920-1990 yılları arasındaki yerel ve ulusal gazeteler kütüphanemizde mevcut bulunmaktadır. Yerel gazeteler elektronik ortama aktarılmış olup, ulusal gazeteleri de aktarmak için çalışmalarımız devam etmektedir.Çalışmalarımız bittiğinde bugün Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan dijital bir gazete arşivine sahip olacağız” dedi


 PROF. DR. EROL GÜNGÖR KÜTÜPHANESİ 7/24 ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE


Öğrencilere 7/24 hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Ekizer, öğrencilerin aldıkları hizmetler için bir bedel ödemediklerini ifade etti. Başkan Ekizer, öğrencilerin kimlik kartlarıyla istedikleri kitabı ödünç alabildiklerini dile getirerek, “Kütüphaneler arası işbirliği yolu ile danışma birimindeki görevlilerimiz yardımcı olmakta ve ilgili kaynaklara erişimi sağlamaktadırlar. Yeter ki bizden talep etsinler her türlü yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.


                       KİTAP KUMBARASIYLA KİTAPLAR DEĞERLENDİRİLİYOR


            Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi’nde öğrencilerden gelen bağış kitapları değerlendirmek için “Kitap Kumbarası” hizmetini farklı bir boyuta taşıdıklarını söyleyen Başkan EKİZER, “Kütüphane girişinde sağ tarafta bulunan kitap kumbarasına öğrencilerimiz kullanmadıkları kitaplarını bırakıyorlar. Kumbaraya bırakılan kitapların arasından kütüphane koleksiyonu için değerlendirmemiz gerekenleri öğrencilerimizin hizmetine sunmak üzere alıyoruz, koleksiyona almadıklarımızı ise kütüphane girişinde sol tarafta bulunan kitaplık rafına bırakarak isteyen öğrencilerimizinalmasını sağlıyoruz böylelikle öğrencilerimiz arasında kitap değişimini gerçekleştirmiş oluyoruz” diye konuştu.


YENİ OKUMA SALONU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE HAZIR


            Başkan Ekizer, “Sınav döneminde kütüphanenin kullanımının artması ve bu zamanlarda aşırı yoğunluk olması sebebiyle BİL-MER Okuma Salonunu yeniden düzenlendik. Öğrencilerimizin aynı anda yaklaşık 500 kişinin faydalanabileceği uygun bir ortam haline getirdik” ifadelerini kullandı


 



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
15370
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA