3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu Sona Erdi

3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu Sona Erdi
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2017-10-23 - 12:33 - Bu haberi 497 kişi okudu.


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu gerçekleştirilen oturumların ardından kapanış programı ile sona erdi.

Kapanış programında ilk olarak UDEF adına konuşan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Duran, “Bu sene ülkemizde stratejik plan içerisinde yer alan uluslararası öğrenciliğin gelişmesi bağlamında biz de konumuzu, ‘Uluslararası Öğrencilik: Beklentiler, Sorunlar, Stratejiler’ olarak belirledik. Bu bağlamda topladığımız bildirileri ‘Uluslararası Öğrenciler ve Algı’, ‘Uluslararası Öğrencilerin Eğitim Süreçleri’, ‘Uluslararası Öğrencilik ve Altyapı Sorunları’, ‘Uluslararası Öğrencilik Politikaları’ gibi başlıklar altında değerlendirdik. Ayrıca uluslararası öğrencilerin çocuklarıyla birlikte göç etmelerindeki sorunlar da sempozyumda ele alındı.” dedi.


Duran sözlerine şu şekilde devam etti: “Uluslararası öğrencilerin beklentilerini ve sorunlarını konuşacağız ama ülkemizin de bu kıymetli bilim insanlarından beklentilerinin olduğunu sempozyumumuzda ele almaya çalıştık. Onların zihinsel yeteneklerinden, geçmiş birikimlerinden, tarihsel arka planlarından ülkemizin elde etmesi gereken kazanımların olduğunu da ortaya koymuş olduk. UDEF olarak bizim meselemiz elbette bu öğrencilerin akademik çalışmalarına devam etmeleri. Fakat esas meselemiz, uluslararası öğrenciliğin ülkemiz açısından ne kadar elzem ve stratejik bir mesele olduğunu ortaya koymak ve bu alanda akademik birikime katkı sunmaktır.”


Sempozyumu bine yakın katılımcının takip ettiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Mızırak ise, “İki gün boyunca 42 tebliğ 68 panelist tarafından sunuldu. Sunulan bilimsel bildirilerden çok güzel sonuçlar elde edildi. Ümit ediyoruz ki bu sonuçlar, ülkemizin bu konudaki politika yapıcıları için bir yol haritası olur, bir strateji belgesi olur veya en azından bu belgeye katkıda bulunur. Türkiye’de YÖK kayıtlarında yaklaşık 108 bin uluslararası öğrencinin olduğunu biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında öğrenim gören liseli uluslararası öğrencileri de sayarsak toplam 232 bin misafir öğrencimiz var. Bu arkadaşlarımız hem kendileri hem de ülkeleri için çok ciddi anlamda beşeri sermaye, bizim için de sosyal sermaye statüsünde olmaları gerekiyor. Yani kendi ülkeleri ile bizim aramızda bir bağ olmazsa döktüğünüz terler, verdiğimiz emekler, harcadığımız paralar boşa gider.” diye konuştu.


Necmettin Erbakan Üniversitesi Hafta Sonuna Damga Vurdu


Necmettin Erbakan Üniversitesinin hafta sonuna damga vurduğunu söyleyen Mızırak, “Hafta sonunda bu program ile birlikte ‘Filistin Meselesi ve Türkiye’ konulu kongre de gerçekleştirildi. Bu konu en az Filistin meselesi kadar önemli bir konu. Çünkü küresel rekabette ülkeler öne çıkmaya çalışıyorsa mutlaka tek kaynağı olan insan gücünden azami derecede yararlanması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Konuşmaların ardından program, hediye takdimleri ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
81854
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA