KTO Karatay Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezunlarını Verdi
Anadolu’nun Türk toprakları olarak tescillenmesinden 180 yıl sonra yani 1251 yılında, alpliğin yanına erenliği de koyan Karatay Medresesi’nin günümüzdeki temsilcisi olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 2016-2017 akademik yılında 750 öğrencisini mezun etmenin coşkusunu yaşayan üniversitede bu yıl, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarını verdi. Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Milletvekilleri Muhammet Uğur Kaleli ve Ziya Altunyaldız, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, rektör yardımcıları, oda başkanları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Medeniyet İnşa Edecek Üniversite
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade yaptı. KTO Karatay Üniversitesi’nin Karatay Medresesi’nden aldığı ilhamla medeniyeti inşa edecek insan kaynağını yetiştirme idealinde olduğunu bildiren Prof. Dr. Sade öğrencilere hitaben şöyle devam etti: “Diplomalarınızı aldınız, bunun meslek hayatınızda birçok kapıyı açacak bir altın anahtar olduğunu unutmayınız. Bilgiye ulaşmayı, derlemeyi, analiz etmeyi, öğrendiniz. Bunu sektörel hizmete ve toplumsal faydaya dönüştürecek iradeyi de ortaya koymalısınız. Okulumuzun geçmişten geleceğe idealine uygun olarak milletin değerleri ve kökleri ile bağlarınız, milletimizin geleceğine dair idealleriniz, bir medeniyet inşası ülkünüz olsun.”
Şehrin Tarihî Zenginliğini Gün Yüzüne Çıkaran Üniversite
Karatay Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı döneminde sayılı medreselerden olduğunu belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise “Karatay Medresesi’nin 95 yıl sonra tekrar eğitime başlaması bir yandan şehrimizin tarihî zenginliğini gün yüzüne çıkarmış, diğer yandan da kültürel ve sosyal birikimi ile yükseköğretim camiasına yeni bir soluk getirmiştir.” diye konuştu.
“Mezuniyetten Sonra da Yanınızdayız”
“Türkiye’nin kadim üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi mezunu kimliğinizi gururla taşımanızı istiyorum,” diyen Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Bu kimlik, hayatınızda size birçok kapıyı açacaktır. 20 bin üyesiyle büyük bir ailenin arkanızda olduğunu unutmayın. Sizlerden isteğim, iş hayatınızda çok çalışmanız; kendiniz için, aileniz için, ülkeniz için çok çalışmanız. Çalışma konusunda, iki gününüzün eşit olmamasını düstur edinin. Buradan mezun olarak ilk adımını attığınız mesleklerinizde, en iyisi olmaya gayret gösterin ve kendinizi sürekli geliştirmekten vazgeçmeyin.”
KTO Karatay Üniversitesi’nin kadim bir üniversite olduğunu belirten Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, “KTO Karatay Üniversitesi, geçmişten aldığı gücü geleceğe aktaracaktır. Mezun öğrencileri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Birincilere Özel Şed Kuşağı
Konuşmaların ardından sertifika ve diploma törenine geçildi. Bölüm birincilerine diplomaları Rektör Prof. Dr. Bayram Sade tarafından verildi. Ayrıca Ahilik kültüründe uğraştığı meslek dalında başarılı olan çıraklara bağlanan şed kuşağı, Prof. Dr. Sade tarafından bölüm birincilerine bağlandı.
Ahilik Felsefesiyle Hareket Ediyor
Törende mezunlar adına konuşmayı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birincisi Elif Ünsal yaptı. Çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir yapı olan Ahilik geleneğinin felsefesiyle hareket eden KTO Karatay Üniversitesi’nin mezuniyet töreninin sonunda, mezunlar Ahilik yemini etti. Kuruluşu 1251 yılına dayanan KTO Karatay Üniversitesi’nde, mezunlar, görmeye alışık olduğumuz kepleri değil, Selçuklu kültürünü yansıtan börklerini ve taçlarını hep birlikte havaya attı. Tören sonunda misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edilirken, 5 bin kişi birlikte iftar etti.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |