Selçuk, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Bir İlk

Selçuk, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Bir İlk
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2017-06-06 - 13:40 - Bu haberi 549 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, birinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin İç Mimari Proje ve Modern İç Mimarlık Tarihi dersleri kapsamında hazırladıkları proje sergisi açıldı.

Moderatörlüğünü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rabia Köse Doğan’ın yaptığı,  Öğr. Gör. Hatice Çınar, Öğr. Gör. Kübra Müezzinoğlu, Öğr.Gör. Mine Sungur ve Öğr.Gör. Seda Baksi’nin proje yürütücülüğünü üstlendiği sergi, tasarım problemine yaklaşımı ve çok yönlü olması dolayısıyla bir ilk olma özelliği taşıyor.


Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen sergi açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka,  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rabia Köse Doğan öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.


Serginin açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, “Güzel Sanatlar Fakültemizce yapılan bir sergide daha birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerek akademik kadrosu, gerek öğrenci profili gerekse yürüttüğü çalışmalar ve açılan sergileriyle farkını her zaman ortaya koyan fakültemiz, inanıyorum ki Türkiye’deki en iyi Güzel Sanatlar Fakülteleri arasındaki iddiasını korumaya devam edecektir. Bu serginin açılmasında emeği geçen öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.


Sergi hakkında katılımcılara bilgi veren, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ise  “Sergi alanındaki çalışmalar bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Birinci sınıf öğrencilerimize bölüme ilk geldikleri yarıyıldan itibaren tasarım problemine bir yöntem dahilinde nasıl çözüm üretileceği öğrettik. Buradan yola çıkarak öğrencilerimiz 9 kare grid ve kartezen yöntemine göre ilk defa proje çözümlediler. Üçüncü sınıf öğrencilerimizin çalışmalarında ise Ankara-Tepe Prime’da bulunan cafe-restoranlar, akım ve tarzlara bağlı olarak mekan çözümlemesi olarak yeniden ele alındı. Bu projelerle birlikte, kurumsal kimlik çalışmaları ve ürün tasarımları oluşturdular. Tasarıma çok yönlü bakış açısı ile yaklaşım gösteren serginin, proje yürütücüleri Öğr.Gör. Kübra Müezzinoğlu, Öğr.Gör. Hatice Çınar, Öğr.Gör. Mine Sungur ve Öğr.Gör. Seda Baksi’yi gösterdikleri emek ve çaba için içtenlikle kutluyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından sergi ziyarete açıldı. Büyük ilgi gören sergi, Haziran ayı boyunca ziyaret edilebilecek. 




Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
38115
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA