Kütüphaneler Haftası’nda KTO Karatay’da Direniş Karatay Konuşuldu
Kampüs alanına bırakılan kitapların “Birlikte Kitap Okuyalım” faaliyeti adı altında öğrenciler tarafından okunmasıyla başlayan etkinlikler Yazar Selman Kayabaşı’nın katıldığı söyleşi ve imza günü ile devam etti.
“Kütüphaneler Sosyal Kurumlardır”
Kütüphaneler Haftası programının ikinci günü etkinliklerinde, açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Dolular “Her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olabilmenin yolu bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükselmesine bağlıdır. Bu ise ancak kütüphanelerin sunduğu hizmetlerden daha çok yararlanmak suretiyle daha çok kitap okumakla, daha çok araştırmakla mümkün olur. Bilgilenme ve aklın egemenliğinde hakikati elde etmenin yegâne mekânları olan kütüphaneler aynı zamanda bir ülkenin herkese her kesime hizmet eden, bilgi alışverişinin yoğun bir şekilde yaşandığı sosyal kurumlardır. Şüphe yok ki bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir” ifadelerini kullandı.
KTO Karatay Üniversitesi Yayınları Direniş Karatay kitabının yazılış öyküsünü anlatarak söyleşiye başlayan Yazar Selman Kayabaşı “Türkiye’de ilk defa bir üniversite Direniş Karatay gibi bir kitabın oluşturulmasını sağlayarak kültürel ve tarihi kodlarını öğrencilerine aktarma noktasında çalışma gerçekleştirdi.
“Çanakkale Ne İse, O Dönem İçin Konya da Oydu”
Direniş Karatay kitabı Malazgirt Ovası’nda karşılaşan Sultan Alparslan ve Romen Diyojen’in hikayesidir en başında. Bu kitabı ben değil o dönemde savaşanlar mücadele edenler yazdı aslında. Yazdığım birçok kitabın içerisinde en anlamlısı ve kıymetlisi hangisi diye sorduklarında Direniş Karatay diyorum. Çünkü Çanakkale, yeni bir devletin kurulması için direnilen yerdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kapısıydı. Osmanlı Devleti için Çanakkale ne anlam ifade ediyorsa Selçuklu Devleti için de Konya o anlamı barındırıyordu, adeta o dönemin kalesiydi. Celaleddin Karatay istila yıllarında umutsuzluğa düşen halkı Konya'dan idare etmiş ve bir toplumu ayağa kaldırmıştı. Bunu sadece kılıçla değil, kurduğu eğitim kurumları ile de yapmıştı” diye konuştu. Yazar Kayabaşı, 1 Temmuz 2017’de Direniş Karatay kitabının uzun metrajlı film çekimlerine Konya’da başlanılacağının da müjdesini verdi.
Yazar Selman Kayabaşı söyleşisi ve imza gününün ardından KTO Karatay Üniversitesi Kütüphanesi’nden en çok ödünç kitap alan öğrenciler ödüllendirildi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |