TÜBİTAK’tan Uzayın Duayenleri NEÜ’de Öğrencilerle Buluştu
Programın açılışını gerçekleştiren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akdemir, öğrencilerinden beklentilerinin çok büyük olduğunu ve fakültelerinde bu büyük beklentileri karşılayacak bir eğitim verildiğini söyledi.
Son dönemlerde birçok badireyi atlatan TÜBİTAK’ın halen ülkenin gözbebeği olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ülkenin yeni teknolojiler konusunda dünya arenasında rekabetini sağlamak için TÜBİTAK’a güvendiklerini belirtti. TÜBİTAK’ın uzay ve uydu teknolojileri konusunda alternatifsiz bir şekilde ağırlığını koruduğunu dile getiren Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin geleceğine bu anlamda yön veren birim olarak hepimizin üzerinde itinayla, özenle titrediği bir birim olarak önümüzdeki yıllarda bize bu alanda bir güvence oluşturmuş oluyor.”
Havacılık ve Uzay Ülkelerin Kaderini Etkiliyor
Bu çalıştayların farkındalığı artırmak için düzenlendiğini dile getiren Şeker: “Havacılık ve uzay, Türkiye’nin üzerine ciddi yatırım yaptığı, beklentilerin yüksek olduğu bir alan… Bu anlamda konunun milli, yerli olma ve uluslararası alanda rekabette boy gösterme ve mücadele alanında da önemli bir köşetaşı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu tür stratejik alanların ülkelerin kaderini etkilediği bir gerçekliktir. Yerel değerler eşliğinde kendi milli politikalarımızı sanayimizi yönetmemiz ve başkalarının elinde oyuncak olmamamız gerekiyor.” dedi.
Türkiye’nin Dışarıya Olan Bağımlılığı Ortadan Kalkacak
Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Kurumsal İletişim Grup Lideri Necmi Demir enstitülerinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Gençlere ULAKBİM’i incelemelerini tavsiye eden Demir: “Uydu teknolojileriyle yoğun olarak uğraşıyoruz. Havacılık teknolojileriyle ilgilenmeye başladık. Görüntü ve uzaktan algılama konusunda oldukça iyiyiz. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz optik sistemler merkezi ile bu konuda Türkiye’nin dışarıya olan bağımlılığını ortadan kaldırmış olacağız.” dedi.
Balistika Sisteminde Dünyada Bir Numarayız
Atılan bir mermi çekirdeğinin üç boyutlu olarak fotoğraflanması daha sonra veriler elde edilmesi ve bir veri tabanına atılması şeklinde çalışan Balistika sistemini geliştirdiklerini aktaran Demir: “Şu an sistemde 2 milyon görüntü var sonra o görüntüler birbirleri ile mukayese edilerek bir silahın Türkiye’nin değişik yerlerinde kullanılıp kullanılmadığını test ediyor. Dünyada böyle iki üç sistem var. Bizim sistemimiz hepsinden üstün özelliklere sahip. Balistika teknoloji ihracı yaptığımız bir ürün.” dedi.
TÜBİTAK Uzayın Müdürü Uzay Teknolojisine Giriş Konusunu NEÜ’de Anlattı
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu da öğrencilere frekans spektrumu, evren, uzay ortamı ve uydular, uydu çöpleri, dünya nereye doğru gidiyor gibi konu başlıklarında İngilizce sunum gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Kuzu, yurt dışı deneyimleri hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |