BİLMÖK 2017 Selçuk’un Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Kongrede, gelişen teknoloji ile beraber artan bilişim konusunda uzman olmaya aday bilgisayar mühendisleri bir araya geldi.
Rixos Otel’de gerçekleştirilen programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Birol Gülnar, Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şimşek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
DOÇ. DR. TEZEL, “GELECEĞİN YAZILIM UZMANI DEĞİL AYNI ZAMANDA GELECEĞİ YAZAN MÜHENDİSLERİ OLACAKSINIZ”
Konferansın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Gülay Tezel, “Her yıl farklı bir üniversite de geleneksel hale gelen Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olma özelliğini taşıyan ‘BİLMÖK 2017’ bu yıl Selçuk Üniversitesi olarak ikinci kez ev sahipliliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olarak gelişen ve üreten dünyada yenilikçi fikirlerin araştırma ve araştırmacı gençlerle birlikte olmak bizleri motive etmektedir. Bu kongreler de fikir üreten ve bu fikirlerini paylaşabilen sorunlara çözüm önerileri sunabilen bilim insanları bir arada bulunması bizi heyecanlandırıyor.13 yıldır yapılan BİLMÖK kongresi tamamladığında mesleğine farklı bir gözle bakabilen sadece geleceğin yazılım uzmanı değil aynı zamanda geleceği yazan mühendisleri olacaksınız ” dedi.
REKTÖR ŞAHİN, ”BU COĞRAFYANIN SAHİBİ VE HÂKİMİYİZ”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “13 yıldır bu kongrenin sürdürüyor olması büyük bir başarıdır. Ülkemiz kritik süreçten geçiyor. Ecdadımız bu coğrafyada bir medeniyet teshil etmiştir. Bizler güçlü ve birlik olduğumuz sürece bu coğrafyanın sahibi ve hâkimiyiz. Geçmişte ecdadımızın ortaya koyduğu medeniyetlerin bir benzerini her zaman ortaya koyabiliriz. Bir şeyi istiyorsan bir iyiliği istiyorsan mutlaka bedelini ödemelisin. Eğer gülü koklamak istiyorsan, dikenlerin arasından geçip bahçıvanı ikna edip o gülü alıp koklamalısın. Siz eğer başarılı bilgisayar mühendisleri olacaksanız mesleğinizde en iyiler olacaksınız. Bu ülkeye hizmet edecekseniz bunun karşılığını bedelini ödemeniz lazım. Maddi olarak ödenecek bedel değil. Bilgisayar Mühendisleri olarak geleceği yazan, yazılım donamın da ve iletişimde ülkemizi lider ülke yaptığımız zaman bu bedeli ödemiş oluruz. Devletimiz yeterince eğitime büyük imkânlar sağlamaktadır. Sizden ricamız işinize yoğunlaşmanız birlikte çalışma kültürünü geliştirmemiz ve bir araya gelebilmeyi sağlamanızdır. Çağımız bilgi ve iletişimin öne çıktığı alandır. Kendinizi yetiştirerek alanında aranan genç mühendisler olabilirsiniz ”diye konuştu
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |