Sınavlarda Başarılı Olmak İçin Bunları Tüketmeyin!
Türkiye’nin lider toplu yemek ve destek hizmet firması Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, yüksek miktarlarda kafein tüketiminden ve şekerli, yüksek yağ içerikli besinlerden uzak durmamız gerektiğini, böylece sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olabileceğimizi söylüyor ve tavsiyelerde bulunuyor.
Fiziksel performansımızda olduğu gibi, zihinsel performansımızın başarısı da sağlıklı bir beden ve zihne sahip olmaktan geçiyor. Tıpkı vücudumu gibi beynimizi de canlı ve güçlü tutabilmek için iyi bir beslenme alışkınlığı edinmeliyiz. Yanlış besin tercihleri, özellikle de sınav öncesi dönemde, performansı olumsuz etkiliyor. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, beyni ve zihni besleyen sağlıklı besinler tercih ederek sınav performanslarını olumlu yönde geliştirmenin mümkün olduğunu söylüyor. İşte başarılı bir sınav için dikkat edilmesi gerekenler...
Doğru Bildiğimiz Yanlışlar
Enerji: Çoğu zaman öğrenciler enerji seviyelerini yüksek tutacağını düşünerek şeker ve yağ içeriği yüksek besinleri, yüksek miktarda çikolata veya enerji içeceklerini tercih edebiliyorlar. Bu tür yiyecekler aksine vücudun yorgun ve halsiz olmasına, öğrencinin konsantrasyonunun düşmesine sebep veriyor.
Kafein: Geç saatlere kadar uyanık kalmak, daha iyi konsantre olmak için bol miktarda içilen kahve, gazlı içecekler ve çay gibi kafeinli içecekler, aşırı tüketildiğinde, kalp ritminde bozulma, yüksek tansiyon yükselme ve anksiyete gibi problemlere neden olabiliyor. Ayrıca, demir ve kalsiyum gibi minerallerin emilimlerini azaltıcı tanenler içerdiğinden fazla miktarda kafeinli içecek alınması genel vücut sağlığı için de olumsuz etki yaratabiliyor.
Kahvaltı şart, ara öğüne dikkat...
Öğün düzenini sağlamak, uzun süreli açlıklardan kaçınmak konsantrasyonun devamlılığını ve
çalışma performansını korumak açısından son derece önemli. Özellikle kahvaltı öğünü atlanmamalı. Sağlıklı ve dengeli içerikteki bir kahvaltının, gün içerisindeki beslenme düzenini ve kalori alımını belirlediği, ayrıca akademik performansı iyileştirdiği çalışmalar ile kanıtlanmış. Ana öğün aralarında ise, sağlıklı ara öğünler yapmak hem kan şekerinin dengede kalmasını sağlayarak kişinin kendini bitkin hissetmesini ve konsantrasyonunun dağılmasını engelliyor hem de günlük alınması gereken enerji ve besin öğelerinin tamamlanmasına yardımcı oluyor.
Sınav döneminde hastalıklardan korunmak içinse, bağışıklık sistemini koruyacak ve güçlendirecek içerikteki besinlerden dengeli miktarlarda tüketmek gerekiyor. Özellikle mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler farklı vitamin ve antioksidan içerdiğinden önemli.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |