Selçuk Fen Fakültesi Akredite Olma Yolunda
Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi’nden biyoloji, fizik, istatistik, kimya ve matematik lisans programlarına yönelik hazırlanan FEDEK Ön Değerlendirme Sonuç Bildirgesi açıklandı. FEDEK Akreditasyonu ile bahsedilen programlarda kalitenin yükseltilmesi amaçlanıyor.
Kampüs Rektörlük Binası’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, FEDEK Eşbaşkanı ve Fedek Değerlendirme Başkanı Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu, FEDEK Eşbaşkanı Prof. Dr. Emrah Akyar, öğretim üyeleri ve FEDEK Değerlendirme Takımı katıldı.
Prof. Dr. Sakallıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, değerlendirme takımınca FEDEK değerlendirme ölçeklerinin sağlanmadığı düşünülen noktalardaki yetersizlikler özetlenirken eksiklik, zayıflık, kaygı ve gözlem terimlerinin kullanıldığını ifade etti. Eksikliğin; bir ölçütün hiçbir bileşeninin hiçbir şekilde sağlanmadığının bildirimi olarak ifade edildiğini belirten Prof. Sakallıoğlu, değerlendirilen biyoloji, fizik, istatistik, kimya ve matematik programlarında herhangi bir eksiklik ve kaygının saptanmadığını aktardı. Prof. Dr. Sakallıoğlu, daha sonra lisans bölümlerinin güçlü yönleri, ortak zayıflık ve gözlem değerlendirmesini sundu.
Ardından, FEDEK Değerlendirme Takımı, ilgili bölümler hakkında ön değerlendirmeye yönelik hazırladıkları raporları okudu. Sonrasında, bölüm başkanları kalitenin artırılması konusunda gerçekleştirilen sunumlar için teşekkür ederek, sürecin hayırlı olması dileğinde bulundu.
“FAKÜLTEMİZİN ANALİZİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR TOPLANTI”
Dekan Prof. Dr. Küçüködük ise fakültelerinin analizi açısından önemli bir toplantıda bir araya geldiklerini belirterek, “Birçok yönden sizden yararlandık. Eksiklerimizin neler olduğunu görmek aslında bizim için çok iyi oldu. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun biz elimizden geleni yapmaya çalıştık. Eksiklerimizin de farkındayız. Bunları en kısa sürede inşallah tamamlarız. Üniversitemiz için yaptığınız çalışmalara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“GAYRET VE ÇABAYI ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE BEKLİYORUZ”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kara, sürecin işleyişinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Fakültemizin var olan sürecinde hem fakültemizin eğitim ve öğretim faaliyetleri, hem araştırma faaliyetlerine katılımları, fiziki şartları doğru kullanabilmeleri, öğrencilerimizin iş ve işçi sağlığıyla ilgili süreci devam ettirebilecekleri fiziki imkanların doğru kullanılması üzerine yapılmış değerlendirmelerde bir eksiklik bulunmadığının beyan ediliyor olması bizim eksikliklerimizin olmadığı anlamında değil, eksikliklerimizi kolayca giderebilecek bir süreç içerisinde bulunduklarını düşünmelerinden dolayı olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantının son bölümünde Prof. Dr. Sakallıoğlu, biyoloji, fizik, istatistik, kimya ve matematik programlarıyla ilgili iyileştirmeye açık zayıflıkları, gözlemleri ve değerlendirmeye yönelik açıklamaların yer aldığı listeyi Dekan Prof. Dr. Küçüködük’e takdim etti.
Değerlendirme sonuç raporları ve akreditasyon kararlarının, FEDEK tarafından yapılacak son bir değerlendirmenin ardından karara bağlanıp Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı’na bildirileceği belirtildi.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |