Neslihan Aydınlıoğlu Eşin ‘’Sessizliğin Ve Sabrın Renkleri’’ Sergisi İle Saraybosna’da Sanatseverler İle Buluştu

Neslihan Aydınlıoğlu Eşin  ‘’Sessizliğin Ve Sabrın Renkleri’’  Sergisi İle Saraybosna’da Sanatseverler İle Buluştu
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-11-23 - 12:27 - Bu haberi 1765 kişi okudu.


T.C.Saraybosna Büyükelçilisi Cihad Erginay’ın himayelerinde ve ev sahipliğinde, “İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği” tarafından projelendirilen, ressam Neslihan Aydınlıoğlu Eşin’nin ‘Sessizliğin ve Sabrın Renkleri’ başlıklı sergisini

T.C.Saraybosna Büyükelçilisi Cihad Erginay’ın himayelerinde ve ev sahipliğinde,  “İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği” tarafından projelendirilen, ressam Neslihan Aydınlıoğlu Eşin’nin ‘Sessizliğin ve Sabrın Renkleri’ başlıklı sergisinin açılışı, Cumhuriyet’in 93. yılına ithafen 28 Ekim 2016 tarihinde T.C. Saraybosna Büyükelçiliği’nde gerçekleşti.


 Anadolu kadının sessizce ve sabırla işlediği binlerce yıllık kültürü ‘’OYA’’. Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergide, Ressam Neslihan Aydınlıoğlu Eşin’in Anadolu oyalarına kattığı çağdaş yorumlar ile gerçekleştirdiği eserlerinden oluşan sergi  28 Ekim – 27 Kasım 2016 tarihleri arasında T.C Saraybosna Büyükelçiği’nde.


 Anadolu kadını, ilmek ilmek sabırla ördüğü oyalarında renkler ve şekiller ile mutluluklarını, hüzünlerini, umutlarını, hayatını anlatmıştır. Anadolu’nun kadını bazen susar. Susmaya başladığı noktada ise oya ile zevkini, zekâsını, incelik ve yaratıcılığını gözler önüne serer. Yeşil oya ile Torosları, kırmızı oya ile gelinin kınasını, heyecanını, beyaz oya ile sadakatini, sarı oya ile mutsuzluğunu, mor oya ile hüznü ve tutkuyu gösterir.


Konuşmaz Anadolu kadını, ilmek üstüne ilmek eklerken eline dili yarenlik eder… Maniler söyler...


 “Yemenimin oyalı uçları


Ben çıkamam yokuşları


Yârime selam götürün


Yedi dağın kuşları”


 Modernleşmenin olumsuz etkilerinin sonucu olarak, oyalara olan ilgi, ne yazık ki giderek azalmıştır. İşte bu yüzdendir ki, ulusumuzun kültürel kişiliğini belgeleyen bu değerlerin yeniden canlanması adına ana motif ve malzemeler ile farklı platformlar ve çekim güçleri oluşturulmalıdır.


 Ressam Neslihan Aydınlıoğlu Eşin, son dönem çalışmalarında oyanın ince detaylarında ön plana çıkan ana ögeleri, çağdaş sanatlar ile birleştirerek, bu zengin kültürün renk coşkusunu ve estetiğini optimize etmiştir. Sanatı ile hayal gücünü ve düşsel harmoniyi bir kez daha vurgulayıp, kullandığı çok renklilik, kolâjlar ve çeşitli baskı teknikleri ile bu geleneğin zarafetini tuvallerine aktarmıştır. Eserlerinde, Anadolu’nun zenginliğini, sanatın özgünlüğünü, soyutluğunu ve etkileşimlerini göstermeyi amaçlamıştır. Anadolu’nun geniş kültür yelpazesinde kadının sessizce, sabırla anlattığı ve anlamlandırdığı hayatlar ise eserlerinin ana temasını oluşturmuştur.


 Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı ve üç seneyi aşkın bir sürede hazırlanan eserlerde tuvallere ‘’Oya köyler’’ kurmuştur. Yeşil oya ağaçlarının esintisini savuran ormanları,   oya ile ekilen tarlalarda sararan başakları ve kimi zaman güneşi olmuştur oyalar. Ressam Neslihan Aydınlıoğlu Eşin’in Anadolu kültürümüzün zenginliğini çağdaş sanatlar ile harmanladığı çalışmaları farklı kültürler ve uluslararası platformlarda da ilgi ve merakla izlenecektir.


 Sergi, 28 Ekim-27 Kasım 2016 tarihleri arasında izlenebilir.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
79325
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA