“BEN-HUR” da Türk Oyuncu

“BEN-HUR” da Türk Oyuncu
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-07-12 - 19:01 - Bu haberi 1208 kişi okudu.


Sinema otoriteleri tarafından dünya sinemasının başyapıtı olarak lanse edilen, “BEN-HUR” filminin yeni versiyonunda, Türk sinemasının ödüllü oyuncularından Haluk Bilginer rol alıyor.

Sinema otoriteleri tarafından dünya sinemasının başyapıtı olarak lanse edilen, “BEN-HUR” filmi yeniden çekiliyor. Yönetmenliğini Kazak asıllı Timur Bekmambetov üstlendiği filmin başrollerinde, Jack Huston, Morgan Freeman, Ayelet Zurer, Toby Kebell ve Simonides rolünde ise Haluk Bilginer rol alıyor. Filmde, en iyi arkadaşı tarafından ihanete uğrayan ve işlemediği bir suç yüzünden yargılanıp yıllarca köleliğe mahkum edilen ve bu durumdan kurtulmak için akıl almaz bir mücadelenin içine giren Judah ismindeki Kudüslü bir prensin hikayesi anlatılıyor. Filmin, 12 Ağustos 2016 tarihinde ABD'de vizyona girmesi bekleniyor.


 II. Abdülhamid Ben-Hur’u Sevdi


“Ben-Hur” Amerikan iç savaşında kuzey orduları generali Lewis Wallace tarafından yazılan bir roman. 1882’de ABD Büyükelçisi (Memaliki Müctemial Amerikan Devleti Sefiri Kebiri) olarak İstanbul’a gelen Wallace, Padişah II. Abdülhamid tarafından çok sevilir. Gençliğinde iyi bir binici olan II. Abdülhamid, generalin süvari olduğunu öğrenince onunla sık sık Yıldız Sarayı’ndaki ahırlara ve binicilik okuluna gider. II. Abdülhamid, elçinin bir önceki yıl “Ben Hur” adında bir eser çıkardığını öğrenince romana çok ilgi gösterir ve Wallace, Ben Hur’u bir hafta boyunca Yıldız Sarayında padişaha okur. Wallace okudukça, tercüman da çevirisini yapardı. Roma İmparatorluğu döneminde geçen roman, II. Abdülhamid tarafından çok beğenilir.


 Ben-Hur’un Oscar Rekoru Kırılamadı


Bir kaç kez filme çekilen “Ben-Hur” en önemli çıkışını 1959 yılında yapar. Dünya sinemasının ünlü yönetmenlerinden William Wyler’in yönettiği film, en iyi film ve en iyi yönetmen kategorileri de dahil olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak sinema tarihinde bir rekora imza atmış ve bu rekor bugün bile hala kırılamamıştır. Yaklaşık üç buçuk saat uzunluğundaki filmin çekimleri toplam dokuz ayda tamamlanmıştır. Filmin en önemli sahnelerinden biri olan ve sadece on bir dakika süren atlı savaş arabalarının yarış sahnesinin çekimleri üç ay sürmüş ve bu sahne için 48 farklı açıdan kamera kullanılmıştır. Ben-Hur’a geniş ekran çözünürlüğü ve görsellik kazandırılmak amacıyla da çekimlerde 35 mm yerine 70 mm’lik negatif film kullanılmıştır. Filmin müzikleri Macar besteci ve müzisyen Miklos Rozsa tarafından yapılmış ve başrolünü Cüneyt Arkın’ın paylaştığı Battal Gazi filmlerinde de kullanılmıştır. Ben-Hur, zamanın gişe hasılatıyla Hollywood’un ünlü film stüdyolarından kükreyen aslan logolu Metro Goldwyn Mayer (MGM) şirketini de iflastan kurtarmıştır.


 Ben-Hur, Titanic ve Yüzüklerin Efendisi, Rekoru Paylaşıyor


Auguste ve Louis Lumiere adında iki kardeşin keşfettiği ve resimlerin arka arkaya gösterilmesini sağlayan sinematograf ile 28 Aralık 1895 tarihinde Paris’te bir kafede yaptıkları ilk film gösterisiyle başlayan dünya sinema tarihi 121 inci yılını doldurdu.  Dünya sinema tarihine bakıldığında, 1997 yapımı Titanic ve 2003 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmleri de 11 dalda Oscar ödülü kazanarak Ben-Hur ile birlikte bugün sinema tarihinin en fazla Oscar kazanan filmi olma rekorunu paylaşmaktadırlar.



Kaynak: Rahmi Dalmaç Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
86717
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA