Kutlu; “1982 Anayasası Duyarsız”

Kutlu; “1982 Anayasası Duyarsız”
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-05-13 - 10:23 - Bu haberi 1368 kişi okudu.


Aliya İzzetbegoviç Camii Güzelleştirme ve İmar Derneğince düzenlenen, “Dinimizde İnsan Hakları” konulu konferansa konuşmacı olarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu katıldı

 Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, insan hakları konusunda Hz. Muhammedin “Veda Hutbesi” nin bir referans olduğunu ifade etti. Gündemdeki anayasa değişikliği tartışmalarına değinen Kutlu, 1982 Anayasa’sının insan haklarına karşı duyarsız olduğunu söyledi.


 Veda Hutbesi İnsan Haklarında Referans


Konya’nın Selçuklu İlçesinde faaliyet gösteren Aliya İzzetbegoviç Camii Güzelleştirme ve İmar Derneğince düzenlenen “Dinimizde İnsan Hakları” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu; Uluslararası düzeyde insan haklarının gelişim süreciyle ilgili, 1215 Magna Carta, 1689 Bill Of Rights, 1776 ABD Bağımsızlık Bildirgesi veya 1789 Fransız Devrimi gibi temel metinlere bakıldığında, insan hakları konusunda Hz. Muhammed’in “Veda Hutbesi” nin bir referans olduğunu kaydetti.


 Modern hukukta yer alan, mal, can ve namusun korunması, emanetin teslimi, faiz ve kan davasının kaldırılması, kadın hakları, kardeşlik hukuku, miras hakkı, ırk ve dil üstünlüğünün yok sayılması gibi temel kavramların “Veda Hutbesi”nde koruma altına alındığının altını çizen Kutlu, Ceza hukukunda suçların bireyselliği, suç ve cezaların şahsiliği ilkesi çerçevesinde, özellikle İslam dininin insan hakları konusunda bir takım kural ve kaideler ortaya koyduğunu söyledi.


 1982 Anayasası İnsan Haklarına Duyarsız


Gündemdeki anayasa değişikliği tartışmalarına da değinin Kutlu, 1982 Anayasası’nın insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda duyarsız kaldığını ifade ederek, 1982 Anayasası’nın “Ancaklar Anayasası” olarak değerlendirildiği söyledi. Kutlu, yeni anayasasının; milli irade, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü, temel hak ve hürriyetler gibi temel kavramları tereddütte mahal bırakmadan toplumda kabul edilebilir, tutarlı, herkesi asgari seviyede mutlu edebilecek bir anayasa olması gerektiğini de sözlerine ekledi.


 Aliya İzzetbegoviç Camii Güzelleştirme ve İmar Derneği Başkanı İbrahim Günay sunumlarından dolayı Önder Kutlu’ya teşekkür etti. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil tarafından da Kutlu’ya plaket takdim edildi.  Konferansa, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Çenesiz, Sağlık-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Şimşek’in yanı sıra camii cemaati ve diğer misafirler katıldı. Programda sonunda katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
58054
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA