Kütüphaneler Haftası Taşkent'te Kutlanıyor

Kütüphaneler Haftası Taşkent'te Kutlanıyor
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 17-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-03-29 - 15:52 - Bu haberi 1099 kişi okudu.


Taşkent Kaymakamlığı ve Taşkent Kütüphane Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edilen 52. Kütüphane Haftası Açılışı ve Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Programa  Taşkent Kaymakamı  Sn. Halid YILDIZ, Taşkent Belediye Başkanı Sn. Osman ARI, Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sedrettin ŞİMŞEK, Daire başkanları  katıldı.


 Programın açılışında konuşma yapan Taşkent Kütüphanesi Müdürü Sn. Durali KARTAL şu ifadelere yer verdi: Kütüphaneler Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Bu haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak tır. Okumanın yeri ve öneminden bahsetmemiz gerekirse; Okumak emirdir. Öyle ki kitabımızda bu önem: “Oku! Yaratan Rabbi’nin adıyla oku…” diye başlar ve bu Kur’an-ın,  yüce yaratıcının insana emridir. Hatta ilk emridir. Ne var ki insan her geçen gün okuma hissiyatını ve derinliğini kaybetmektedir veyahut değiştirmektedir. Artık insanlar kitap okumak yerine TV izlemeyi, sosyal medyada zaman öldürmeyi tercih ediyor.  Birlikte görmekteyiz ki evet maalesef galesiz ve boşlukta bir nesil koşarak geliyor. “Kitapsız yaşamak kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.” Diyor Mustafa Kemal ATATÜRK evet maalesef kör, sağır ve dilsiz bir insanlık karşımızda duruyor. İnsanlar birbirleriyle savaşıyor fakat hiç kimse cehaleti ile savaşmıyor.  Hiç kimse cehalete karşı savaş açmıyor,  cehaletle mücadele edilmediği sürece gelişme kelimesini lüğatlardan çıkarmalıyız. Yâda cehalate karşı mücadele edip,  gelişmeliyiz. Yemek yeme ve su içme nasıl bir ihtiyaç ise OKUMAK’ta o derece mühimdir.  Yeme ve içme bedeni beslerken, okumakta ruhu besler, diri tutar ve yaşatır. Çocuklarımıza okumanın önemini örnek olarak gösterebilmeliyiz. Dedi.


Teknolojinin esir aldığı çağımızda misal yerinde ise her insan kendini hür sanarak tutsak yaşamaktadır. diyen Durali Kartal;  Gönül ister ki; Gençlerimizin -  geleceğimizin elinden düşürmediği tablet ve telefonlar değil kitaplar olsun.  Okumanın,  özgürlüğe kanat çırpmak olduğunu kavramalıyız. Bizi esir alan cehalet karanlığınının dışına ancak okuyarak çıkarız, okuyarak özgürleşiriz. Dolayısıyla Okumak; Gelişmektir, Yaşamaktır, Özgürlüktür. Dedi.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam

Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı

M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”

Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor

Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"

Kul Remzi Kitabını İmzaladı

Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı

Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin

TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi

Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
87095
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA