Küresel Para Haftası 14-20 Mart’ta kutlanacak
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER), Küresel Para Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Çocuklar ve gençler için para farkındalığını artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI) organizasyonu, her yıl Mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl 14-20 Mart haftasında gerçekleştirilecek organizasyonun Türkiye ayağına FODER öncülük ediyor.
Hafta boyunca “para konuşacak”
Küresel Para Haftası’nda FODER çatısı altında, sivil toplum inisiyatifi ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının birlikte yürütecekleri etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir yandan tasarruf bilincini oluşturacak projeler yürütülürken eş zamanlı olarak kurumsal ve bireysel üyelerinin dahil olacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.
Hafta boyunca ülke genelinde FODER tarafından finansal okuryazarlık eğitimleri verilecek . Eğitimlerin toplamda 30 bin çocuk ve gence ulaştırılması hedefleniyor.
Gonglar para için çalıyor!
Küresel Para Haftası, geçtiğimiz yıl 38 ülkede borsa açılış gonguyla başlatıldı. Bu yıl Borsa İstanbul da gençlere, onların hayallerine ve finansal geleceklerine yönelik sembolik desteğini ifade edecek. 14 Mart Pazartesi sabahı Borsa İstanbul’un açılış gongu; SPK ve Borsa İstanbul yöneticileri ile FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen ve finansal okuryazarlık eğitimi alan gençler tarafından Küresel Para Haftası için çalınacak.
Denizmen: “Akıllı ekonomi için akıllı tasarrufu bilen nesiller şart”
FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“FODER olarak biz, finansal okuryazarlığı sürdürülebilir kalkınma ve büyümenin temel parametresi olarak görüyoruz. Gençler ve çocuklar ise bu parametrenin en önemli yapıtaşları. Küçük yaşta oluşacak tasarruf bilinci, hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceği için atılmış verimli bir tohum. FODER üyeleri, bu sorumluluğun son derece farkında. Akıllı tasarruf etmeyi bilen yeni nesiller, akıllı ekonominin olmazsa olmaz koşulu. Tüm FODER bileşenleri olarak bizler gençlerimize ve çocuklarımıza bu bilinci kazandırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.”
Yılın teması “akıllı tasarruf”
OECD’nin de destek verdiği Küresel Para Haftası’nın bu yılki teması, “akıllı tasarruf” olarak belirlendi. Bu tema kapsamında çocuklara ve gençlere erken yaşlardan itibaren maliyet konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak zekaya dayalı alışkanlıklar edindirmek hedefleniyor. Hayatın ilerleyen yıllarında karşılaşılabilecek finansal sıkıntılar konusunda bilinç oluşturulurken bir yandan da para yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Türkiye’deki Yabancı Sermayeli Şirket Sayısı Her Geçen Gün Artıyor
Ocak 2018 Tüketici Fiyat Endeksi Açıklandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Reel Ekonomi Dedikodulara Değil Gerçeklere Ve Fırsatlara İtibar Ediyor”
Türkiye Dijital Para İçin İlk Adımı Attı
NEÜ’den Konya’nın Elektriğine Önemli Katkı
15 Temmuz’un Birinci Yılında Ekonomik İstikrar Sürüyor
O Bankalardan Kredi Alan Herkese Tazminat Ödenecek
Anadolu’nun En Büyük 500’üne Ödül
KTO Başkanı Selçuk Öztürk Ekonomi Verilerini Açıkladı
Türk Büyükelçilere Göre Türkiye Dış Ülkelerin Yatırım Radarına Girdi
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |