Cep Telefonunuzu 10 Adımda Güvenli Hale Getirin

Cep Telefonunuzu 10 Adımda Güvenli Hale Getirin
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 12-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-02-19 - 12:10 - Bu haberi 1380 kişi okudu.


Müzikten fotoğrafa, banka hesaplarından binlerce kişi listesine kadar birçok kritik bilginin yer aldığı akıllı telefonlardaki tehdit her geçen gün büyüyor.

360 Security, hackerların zafiyet yaratmak için farklı yöntemlere başvurduğu ve 20 milyon virüsle baş başa kalan Android kullanıcılarını maksimum koruma altına almak için en önemli 10 ipucunu paylaştı.


 Dünyada 300 milyon kullanıcıyı mobil tehditlere karşı ücretsiz koruyan 360 Security, akıllı telefonlarda artan hacker saldırıları, virüs ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcıları maksimum koruma altına alacak ipuçlarını paylaştı. 360 Mobile Security Güvenlik Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Xu Xin, büyüyen ekranlarla birlikte tüketicilerin günlük işlemlerini dizüstü ya da tablet bilgisayar yerine akıllı telefonları üzerinden gerçekleştirdiğini, internet üzerinden yapılan her 3 alışverişten birinin mobil cihazlar üzerinden yapıldığını vurguladı.


 Günlük hayatı hayli kolaylaştıran akıllı telefonlara yönelik güvenlik açıklarının her geçen gün arttığını söyleyen Xu Xin; “Banka bilgilerimizi, e-posta şifrelerimizi, binlerce fotoğrafımızı akıllı telefonlarımız sayesinde yanımızda taşıyoruz. 20 milyon akıllı telefon virüsüne ve 500 milyonu aşkın tehdide karşı kişisel güvenlik önlemlerinin her geçen gün daha da artırılması gerekiyor. Güvenlik yazılımlarının yanı sıra akıllı telefon kullanıcılarının internete bağlandıkları ortamdan gelen SMS ve telefonlarına kurdukları uygulamalara kadar daha temkinli olması gerekiyor” dedi. Xu Xin, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının kişisel bilgilerini maksimum koruma altına alacağı 10 ipucunu ise şöyle sıraladı;


 Güvenliği elden bırakmayın: Cihazınızın temel güvenlik ayarlarını değiştirmeyin. Gerekli olmadıkça USB hata ayıklayıcı fonksiyonunu kapatın.


Güncel işletim sistemi kullanın: Akıllı telefonunuzda işletim sisteminin en güncel sürümünü kullanın. Google, Android işletim sisteminin her yeni sürümünde, güvenliğe verdiği önemi daha da artırıyor. Jelly Bean sürümünde Google, kök sistemi kaynaklı zayıf noktaları etkili olmaması için kullanıcılara SELinux’u tanıttı. KitKat sürümünde yayın politikası güvenliğini güçlendirerek, SMS engelleme özelliği ile virüs riskini zayıflattı. Marshmallow sürümünde ise izin yönetimini kuvvetlendirdi. Bu sayede uygulama tehlikeli bir durumda izin almaya çalıştığında, kullanıcıyı bilgilendiriyor. 


Antivirüs uygulaması yükleyin: Bu uygulamalar kişisel bilgilerinizi korumanın yanı sıra performansınızı gözle görülür seviyede artıracaktır. Virüs veri tabanını gerçek zamanlı olarak güncel tutup, telefonunuzu periyodik olarak tarayın.


Root'tan uzak durun: Android, açık kaynak kodlu olmasının verdiği rahatlıkla işletim sisteminin tüm detaylarına erişim hakkı tanıyor. Ancak bu işlem sonucunda telefonunuza kalıcı zarar verme ya da geri dönüşü olmayan işletim sistemi hatalarına neden olabilirsiniz.


SMS’lere dikkat: Kimliğini bilmediğiniz kişilerden gelen ya da adresini göremediğiniz SMS linklerine tıklamayın.


Yabancı siteleri ziyaret etmeyin: Kaynağını bilmediğiniz, diline hakim olmadığınız web sitelerini ziyaret etmeyin. 360 Security "Bu web sitesi problem içeriyor" uyarısında bulunduğunuzda "Devam et" butonuna basmayın.


Ücretsiz WiFi’lere aldanmayın: Parola istemeyen, herkese açık olarak gösterilen WiFi’lere bağlanmayın


Kişisel gizliliğe dikkat: Herkese açık WiFi kullanımlarında bankacılık işlemleri, online rezervasyon gibi kişisel bilgilerinizi korumak için işlem yapmayın. Bu kullanımlarda bilgilerinizin herkes tarafından kolayca ele geçirilebileceğini unutmayın.


Telefonumu bul özelliğini aktifleştirin: Bu özellik telefonunuzu kaybettiğiniz anda size yardımcı olacaktır. Telefonunuzu bulamasanız bile, bu özellik sayesinde kişisel bilgilerinizi uzaktan silebilirsiniz.


Kaynağını bilmediğiniz uygulamalardan uzak durun: Sadece geçtiğimiz yıl 520 milyon virüs saldırısı tespit edildi. 45 bin kötü amaçlı yazılım kullanıcıların telefonlarında kayıtlı olan tüm bilgileri çaldı. Bu yüzden resmi olmayan kanallardan uygulama edinmeyin.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak

Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda

Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor

BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor

Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor

Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor

Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor

Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
75375
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA