Konya Sürdürülebilir Turizm İçin ‘Kapasite Geliştirme Semineri’nde Buluştu
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Projesi kapsamında düzenlenen ‘Kapasite Geliştirme Seminerleri’nin altıncısı Konya’da gerçekleştirildi.
Konya ve çevre ilçelere bağlı kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, ticaret borsaları, üniversiteler, kalkınma ajansları, sanayi odaları ve ziraat odalarından büyük ilgi gören seminerde, Gelecek Turizmde’nin proje ortakları ve uzmanlar, Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında bilgi paylaşımında bulundu.
Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNDP bu yıl ilk kez Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında ‘Kapasite Geliştirme Seminerleri’ düzenlemeye başladı.
Katılım sağlayan yerel paydaşları Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu, sürdürülebilir turizm, proje uygulama ve yönetme konularında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Kapasite Geliştirme Seminerleri’nin altıncısı, 1 Nisan’da Konya Dedeman Otel’de yapıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Ercan Meral, Anadolu Efes’in kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımının en önemli ayağı olan yerel kalkınmayı ve sürdürülebilir turizmi temel alan Gelecek Turizmde Projesi’nden bahsetti. Meral konuşmasında “Gelecek Turizmde, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğiyle yerelden edindiği tecrübeyi ulusal boyuta taşıyan önemli bir projedir. Projenin başarısında bu güçlü işbirliğinin rolü çok büyük. 8 yıldır süren Gelecek Turizmde Projesi ile sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmayı destekliyoruz” dedi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı A. Didem Şuşoğlu ise yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, toplum temelli ve sürdürülebilir nitelikli turizmin Bakanlık öncelikleri arasında yer aldığını, yerelden başlayan turizm girişimlerinin, Bakanlık 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında büyük rol oynayacağını, Konya ve Nevşehir illerinde kültür ve turizm potansiyelinin tespiti, kültür ve eko turizme yönelik yapılacak planlama ve uygulamaların arttırılması ve ülkemiz turizmi içinde hak ettiği yeri alması ile ilgili yürütülen çalışmalara maddi ve teknik katkı vermeye devam edileceğini belirtti.
Seminerde “sürdürülebilir turizm ve yerel ekonomik kalkınma”ya odaklanan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak ise turizm sektörüne sürdürülebilir modellerle yön vermenin önemine dikkat çekerek “Sürdürülebilir turizmin en önemli başarı koşullarından biri, yerellerin kendi turizm politikalarını oluşturabilmesi ve uygulayabilmesidir” dedi.
UNDP yetkililerinin projeye başvuru koşullarını detaylı bir şekilde anlattığı etkinlik kapsamında bir de “proje geliştirme atölyesi” yapıldı. Atölye çalışmasında katılımcılar interaktif grup çalışmaları ile proje fikirleri geliştirdiler.
Etkinliğe, Konya ve çevre ilçelere bağlı kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, ticaret borsaları, üniversiteler, kalkınma ajansları, sanayi odaları ve ziraat odaları temsilcileri katıldı.
Geçtiğimiz haftalarda Eskişehir, Çanakkale, Adana, Muğla, Trabzon ve Edirne’de yapılan Kapasite Geliştirme Seminerleri Konya’dan sonra sırasıyla Diyarbakır, Kars ve Van’da yapılacak.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Bodrum Müzik Festivali’nde Karsu İle Senfonik Bir Akşam
Bodrum Müzik Festivali Fazıl Say ve Nil Venditti Yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Görkemli Konseriyle Başladı
M. Sinan Ümit, “Çınarlı Dürüst, Mert ve Cesur Bir İnsandı”
Gevale Kalesi Tarihe Işık Tutuyor
Gizem Dolu Bir Hikaye "Son Kamelya"
Kul Remzi Kitabını İmzaladı
Abdürreşid İbrahim Efendi ve Şair Mehmet Çınarlı
Nasreddin Hoca’yı Ayağa Düşürmeyin
TYB’de Ödüllü Kısa Film ve Belgeseller Değerlendirildi
Başkan Altay Saraybosna KOMEK Sergisinin Açılışını Yaptı
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |