Oyuncak Seçiminde Sağlık Ve Marka Bilinci Artıyor

Oyuncak Seçiminde Sağlık Ve Marka Bilinci Artıyor
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 18-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2014-04-11 - 12:49 - Bu haberi 962 kişi okudu.


Çocuklar için alınan pek çok üründe gösterilen özen oyuncak seçimlerinde kendini göstermiyor. Uzmanlar çocukların sağlıklı gelişimi için oyuncak seçiminin önemini vurguluyor.

 Satışa sunulan oyuncakların ciddi bir kısmının gerekli güvenlik ve sağlık kriterlerine uymadığını dile getiren uzmanlar anne babaların doğru oyuncakları seçmek için eskiye nazaran daha bilinçli olduklarına dikkat çekiyor .


PAL Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş bu konudaki bilinci yaygınlaştırmak için aileleri sağlıklı oyuncak seçimi kriterleri konusunda bilgilendirmenin önemini vurguluyor: “Oyuncak seçiminde sağlık ve güven birbirini tamamlayan iki önemli başlık. İkisinde dikkat etmek gerekiyor. Oyuncak alırken yanıcı, parlayıcı, kötü kokan ve zehirleme riski taşıyan malzemelerden yapılmış oyuncaklardan uzak durun. Oyuncakların ağır metal ve zararlı kimyasallar içermemesine özen gösterin. Çocukların oyuncakları ağız ve parmakla tanıma çabaları sık karşılaşılan bir durumdur. Çocuğunuzu, oyuncak parçalarının neden olduğu; yutma, nefes borusuna kaçma, parmak ve uzuv sıkışması gibi olumsuz durumlara karşı koruyun. Oyuncaklar; sert, kesici ve kırılabilen malzemelerden kaynaklanan yaralanmalara neden olabilirler. Bu durumla karşılaşmamak için oyuncakların güvenlik standartlarına uyup uymadıklarını kontrol edin.”


Pilli oyuncaklar tehlikeli olabilir  


Oyuncak içindeki piller uzun süre bekleyince içindeki kimyasallar akma yapabilir. Çocuğunuzun pillerle temasa geçmemesi ve açık elektrik kablolarına ulaşmaması için oyuncaklardaki pil ve elektrik kabloları bağlantılarının gizlenmiş olmasına dikkat edin.


Oyuncakları çocuğunuzun yaşına göre seçin.


Çocuğunuzun yaş grubuna uygun olan oyuncakları seçin. Yaş gurubuna göre seçilen oyuncakların çocuğunuzun fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimini destekleyeceğini unutmayın. Ölme ve öldürme kavramlarını normalleştiren, oyuncak silah başta olmak üzere çocuklar üzerinde kötü etki bırakabilecek ve şiddet unsuru taşıyan tüm oyuncaklardan uzak durun.


Hafızayı güçlendiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun zihinsel gelişimini destekleyin.


Çocuğunuzun seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, parça bütün ve şekil zemin ilişkisi becerilerini geliştiren eğitici oyuncaklar ile onun gelişimine katkı sağlayın.


Satın aldığınızın oyuncakların çocuğunuzun matematiksel, bağlantısal düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmesine özen gösterin. Doğru oyuncaklar ile oynayan çocuklarının zihinsel becerilerinin daha hızlı geliştirdiğini unutmayın.


Hafızayı geliştiren oyun ve oyuncaklar ile çocuğunuzun bilgiyi kopya etme, transfer etme ve uzun-kısa süreli hafıza becerisini geliştirin.  Grup halinde oynanan oyunlar ile çoğunuzun, yenme-yenilme kavramlarının yanı sıra birlikte hareket etme, paylaşma ve sosyal iletişim yeteneğini de geliştirin.


Müzikli oyuncakları ile onu hem eğlendirin hem de öğrenme becerisini geliştirin.


Oyuncaklarda müziğin eğiticiliğinden yararlanın. Müzikli oyuncaklar yardımıyla çocuğun uzun el becerisi geliştirin ve hayal gücünün sınırlarını keşfetmesine yardımcı olun. Eğitici oyuncaklar çocukların ruhsal, zihinsel, bedensel, gelişimine katkı sunmaktır. Bu bilinçle oyuncak seçin,  AB oyuncak güvenliği ve çocuk sağlığı kriterlerine uygun olmayan oyun ve oyuncakları çocuklarınızdan uzak tutun.


Kaynak: İsmail YAĞDIRAN Google

BENZER KONULAR


Torun Ve Dalkıran Ailelerinin Mutlu Günleri

Ömer ile Büşra Mutluluğa ‘Evet’ Dediler

Öztoklu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karyeyen ve Doğan Ailelerinin Mutlu Günü

Eski Oda Başkanı Zeybek Toprağa Verildi

Yalgın ve Erdoğan Ailelerinin Mutlu Günü

Cildinizde Baharı Hissettirecek 4 Önemli Tüyo

Şeyh-ül Etibba İbrahim Özkoyuncu’yu Kaybettik

En Çok Suriyeli Gelin Aldık

Gazeteci Ali Sait Öge’nin Acı Günü

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
14205
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA