Selvi: Organik Bal Üretimi Konya İçin Önemli Bir İstihdam

Selvi: Organik Bal Üretimi Konya İçin Önemli Bir İstihdam
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 11-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2014-02-07 - 10:42 - Bu haberi 735 kişi okudu.


İl Genel Meclisi Şubat ayı dördüncü oturumunda; Konya İli ve ilçelerinde yapılmakta olan, arıcılık faaliyetleri meclise taşındı.

Arıcı ve kovan sayılarının tespiti, sabit ve gezgin arıcılığın belirlenmesi, arıcılıkta karşılaşılan sorunlar ile kaliteli bal üretimini artırmaya yönelik neler yapılması gerektiği hususlarının araştırılarak, bölge arıcılığının güçlendirilmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılması hususlarına ilişkin, Tarım Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonu raporları müzakere edildi.


  Raporda; “Arı ve Bal yüce kitabımızda da bahsedilmiş kutsal değerlerimizden olup, kaliteli balın şifa kaynağı önemli bir ürün olduğu gerçeğinden başka, Arıcılık işsizlerimiz için büyük sermayeler istemeyen önemli bir iş kaynağı konumundadır. Yurt içi ve ihraç ürünü olarak önemli bir besin kaynağımız olan arılar diğer ürünlerin döllenmesinde de büyük önem arz eder. Bölgemize uygun arı ırkları geliştirilerek arıcılığa gereken destek verilip kaliteli bal üretiminin önü açılmalıdır” ifadelerine yer verildi.


  Müzakerenin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, “İl Genel Meclisi olarak ilçelerimize yapılan hizmetler ile birlikte köylülerimizin istihdamına yönelik çalışmalar yapıyoruz.  Balık vermek yerine balık tutmayı teşvik ediyoruz. Sermaye gerektirmeden, tarım il müdürlüğü ve benzeri kuruluşlardan alınacak destek ve yardımlarla arıcılık önemli bir iş potansiyeli olabilir” dedi.


 Tarım ve ARGE komisyonu tarafından hazırlanan raporda; İlimiz genelinde arıcılığa uygun bölge ve bu bölgelerdeki uygun kişilere il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü uzmanlarınca arıcılık kursları düzenlenip yurt içi ve yurt dışında tercih konusu olacak Organik bal üretimi ile ilgili sertifika verilmeli,


 Sertifika sahibi kişilere tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi yönetmeliği kapsamında teorik bilgilerini geliştirmek için %75 katkılı en az 5’er kovan arı verilerek organik  arıcılığın gelişmesinin adımları atılmalıdır.


Organik bitkisel üretim yapılan bölgelerde organik bal üretimine ağırlık verilmelidir ki sağlıklı yurtiçi bal tüketimi ve ihracatı sağlanmalıdır ifadelerine yer verilerek Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.


 Şubat ayının son toplantısı Cuma günü saat 10’da yapılacak toplantının ardından sona erecek.


 


 



Kaynak: Özel İdare Basın Büro Google

BENZER KONULAR


KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Düzenleniyor

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finalleri’nin Ödül Töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde Yapıldı

Meram’da Yazın da Tatilinde Tadı Bir Başka!

Beyşehir Leylek Cenneti Gibi!

Mevlüt Kurt’un Asker Çetneviri Yapıldı

UKOME’den Otobüs, Kamyon ve Çekici Cinsi Araçlar İçin Hız Limiti Düzenlemesi

Karaaslan Piknik Bahçesi Artık Ücretsiz

KOP Bölgesinin Fideleri Meram’da Yetişecek

2020 Yılı Tarımsal Destekleme Başvuruları Başladı

Karatay Yaz Spor Okulları’nda Eğitimler Başladı

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
61908
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA