NESA 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına Katıldı

NESA 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına Katıldı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 12-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2017-05-11 - 13:09 - Bu haberi 1083 kişi okudu.


Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu NESA takımı Mevlana temalı 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katıldı.

NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri Abdülkadir Vural, Nuri Çerez ve Abdülrahim Çerez NESA takımı olarak Endüstriyel Robotik Kol kategorisinde yarıştı.


Yarışmayı başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyleyen NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Abdülkadir Vural, “Ürünümüzün elektrik, elektronik, yazılım, tasarımı bize ait. Teknik özellikler olarak, 75 santim uzunluğa ve 500 gram ağırlığı taşıma kapasitesine sahip. Saniyede 20 santim hareket kabiliyeti var. Okulumuzda montaj için yararlanabileceğimiz bütün imkanlar var ve ürünümüzün montajını okulda yaptık.” dedi.


NEÜ Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan ise hedeflerinin proje tabanlı öğrenmeyi öğrencilere öğretmek olduğunu belirterek, “Bu tür yarışmalar hedefimizi yerine getirmek için vesile oluyor. Bu tip projelere önem veriyoruz. Geçen sene elektromobil yarışmasına katılmıştık, bu sene inşallah tekrar katılacağız. Seydişehir yerleşkemizde öğrencilerimiz için projelerini yürütebilecekleri, kendi ürünlerinin parçalarını üretebilecekleri bir tasarım ve analiz laboratuvarı oluşturacağız. Bunun altyapısı tamamlanmak üzere. Bu sayede öğrencilerimizin ürünlerini daha seri üretebilmelerini sağlayacağız. Fakültemizde okuyan bir öğrenci projesiyle geldiğinde maddi ve manevi olarak destek bulamadığı olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Elimizden gelen imkanları öğrencilerimize sağlıyoruz. Bunları Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamız sayesinde gerçekleştiriyoruz. Özgüveni yüksek, nitelikli, kişilikli, vatanına hizmet edecek nesiller, mühendisler yetiştirmek istiyoruz ve bu uğurda çalışıyoruz.” diye konuştu.


Öğrencilerin ürettiği 5 Eksenli Endüstriyel Robotik Kol, uç tarafta bulunan bir kıskaç sayesinde nesneleri bir yerden alıp başka bir yere uzaktan kumanda kontrolünde yerleştirilebiliyor.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Seçim Gecesi Haber Sitelerinin Trafiği 5 Kata Kadar Artacak

Şirketlerin %83’ü Mobil Tehditlerden Dolayi Risk Altinda

Fotoğraf Makinesinden Silinen Fotoğraflar Nasıl Kurtarılır?

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Yarışması Başlıyor

BTK ve Google’ın Bilinçli İnternet Kullanımı Projesi 16-17 Mart’ta Konya’ya Geliyor

Siber Suçlular Çıtayı Yükseltiyor

Çocukları “Momo”Dan Korumak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı Yüz Tanıma Çözümü Kalabalık Alanların Güvenliğine Yeni Bir Boyut Getiriyor

Robotlar da İnsana İhtiyaç Duyuyor

Tüm Ezberleri Bozan Teknoloji; Concordix

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
23624
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA