NEÜ Ev Sahipliğinde “Dental İmplantoloji” Konferansı Başladı
NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener açılış konuşmasında yakın coğrafyadaki kardeşlerimizle birlikte böyle bir organizasyonu yapıyor olmanın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Şener; “Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Diş Hekimliği Fakültemiz Öğretim Üyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları bir organizasyon bu. Arap Üniversiteler Birliği ve Lübnan Diş Hekimleri Birliği de bu toplantıya destek veriyor. Bu birlikteliğin kardeşliğimizi pekiştireceğini umut ediyor, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Muhammed Hayır Al Ğabbani de konuşmasında; “Allah insanı en güzel bir şekilde yarattı ve temiz kıldı, bu yüzden diş temizliğinin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Dişler sayesinde güzel konuşma ve kendini ifade etme gerçekleşir. Diş insana bir güzellik verir bu konuda özel birimlerin oluşturulması da önemlidir.” ifadelerini kullandı.
Selçukluların Başkenti Konya’da olmaktan memnun olduğunu söyleyen Ğabbani, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Arap Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sultan Aledvan ise başta NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere programda emeği geçenleri selamlayarak başladı. Ağız sağlığı, diş bakımı gibi konularını önemsediklerini belirten Aledvan, bu konuya eğiliyor olmanın da önemli olduğu söyledi. Aledvan, Araplar ve Türkler arasındaki bu ilişkinin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek konuşmasına son verdi.
Lübnan Diş Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Carlos Hayrullah da; “Her ne kadar renk, dil, ırk, mezhep farklı olursa olsun bizi bir araya getiren ilmi bir toplantı olmasını önemsiyorum.” dedi.
Bu iki ülke arasındaki birlikteliğin, iki ülkenin insanları için hayır kapısı olacağını ifade eden Hayrullah, bu programları beraberlik açısından da önemsediklerini kaydetti.
Konferans Başkanı Prof. Dr. Visam Şerrüf; “Allah bu memleketi, memleketi olmayanlar için tahsis etmiştir. İnsanların sıkıntılarına yardım eden Türkiye, şimdi de geçmişte de nuru ile tüm dünyayı aydınlatmıştır. Arzu ettiğimiz şeyleri görmek bizleri memnun ediyor.” diye konuştu. Şerrüf, programda emeği geçen tüm kurumlara şükranlarını sunarak konuşmasını bitirdi.
Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci de konuşmasında, Peygamberimizin sünneti olan ağız ve diş sağlığının korunması konusunda yapılan bu çalışmadan duyduğu memnuniyeti belirterek; “Bu bilimsel birliktelik ilerde daha büyük organizasyonlara vesile olacaktır. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak gerek Koruyucu Ağız ve diş sağlığı konusunda gerekse Tedavi Edici Ağız ve Diş Sağlığı açısından tüm Türkiye’de çalışmalar yapmaktayız. Kongrenin hayırlara vesile olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında şunları söyledi: “Bir başkent daima başkenttir sözündeki gibi Selçuklu başkenti Konya da böyle bir başkenttir. Böyle tarihi geçmişe mirasa sahip olan bir şehrin ülkemizde bulunmasından 2016 İslam Turizm Başkenti olarak seçilmesinden büyük onur duyuyoruz. Dünyada şehirler vardır savaşla anılır, şehirler vardır kumarla kötülükle anılır, şehirler vardır barışla huzurla anılır. Konya da barış ve huzurla anılır. Bu huzurun kardeşliğin ve barışın Konya’da sürekli ikamet etmesinin elbette sebepleri vardır. Selçuklu döneminde Konya’da yetişmiş, yaşamış ve Konya’ya göç etmiş olan ilim adamlarının hem bilimsel katkılarının hem de ruhani katkılarının devamı söz konusudur. Bunların başında Hz. Pir Mevlana Celaleddin Rumi Sahip Ata Vezirden Şeyh Sadrettin Konevi gibi âlimlerden Konya’nın o dönemin ilim merkezi olarak işlev gördüğünü görmekteyiz.”
İlim Nerede Yeşerdiyse Oradan Derlenip İnsanlığın Hizmetine Sunulmalı
Allah’ın insanlara bahşettiği güzellikleri bulma ve aramada çalışarak paylaşarak bir yere varıldığını, tarihte de günümüzde de bunun görüldüğünü ifade eden Şeker: “Bizler de birer Müslüman olarak Peygamberimizin dediği gibi ‘İlim Çin’de de olsa arayıp bulunuz’ sözü emri gereğince ilim nerede yeşerdiyse oradan derlenip insanlığın hizmetine sunulması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının bir görev olduğunu düşünüyoruz ve buna göre hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“Günümüzde dünya genelinde üniversitelerin birbirleriyle işbirliği yapması artık daha kolay” diyen Şeker, hem Ürdün, hem de diğer İslam ülkelerinin bir kısmı ile karşılıklı protokoller imzaladıklarını söyledi. İslam Ülkelerinin birbirine destek olmaktan, birbirlerinin önünü açmaktan ve birbirlerini koruyup kollamaktan başka çıkar yollarının olmadığını belirten Şeker, programın da hayırlara vesile olmasını temenni etti.
2 gün sürecek konferansa dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok araştırmacı ve akademisyen katılıyor. Ağız ve diş sağlığının ele alındığı programda temel amaç, ortaya çıkacak olan yeni sorunları bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak gidermek.
Aynı zamanda programın devamı olarak NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi ameliyathanesinde yapılacak olan implant ameliyatı da canlı olarak salona yansıtılacak. Yerli ve yabancı katılımcılar aynı anda ameliyatı canlı izleyebilecek ve soru sorup cevap alma fırsatı da yakalanmış olacak.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |