6. Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi Konya’da Başladı

6. Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi Konya’da Başladı
yazdır
paylaş
yorumlar
yorum ekle
 

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Konu 9-Numaralı Katagoride -
Eklenme Tarihi : 2016-10-14 - 11:04 - Bu haberi 997 kişi okudu.


Selçuk Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi Konya’da başladı. 47 üniversiteden 161 araştırmacının 134 bildiri sunacağı kongre, 3 gün sürecek.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki kongreye Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara,  Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Atay, Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Medine Sivri, Mersin Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Cemal Sakallı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Baykan, insanlık tarihinin olumlu yönde gelişen kültür ve değerlerinin sanat eserlerindeki yansımalarının, günümüzde Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi aracılığıyla görünür hale geldiğini belirterek, “Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi çok kültürlü bir bilim dalıdır. Mevlana’nın ‘Gel ne olursan ol yine gel’ sözü ile Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim’ dizeleri karşılaştırmalı edebiyatın bire bir uyum içerisinde olduğunu göstermektedir. Karşılaştırmalı  Edebiyat Bilimi’ne katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen kongreye 47 üniversitenden 161 araştırmacı tarafından 134 bildiri sunulacaktır.” diye konuştu. 


BİLİMSEL BİLGİ ÜRETMEK FEDAKARLIK İSTER ”


Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Atay da “Ülkemizdeki karşılaştırmalı edebiyat araştırmalarının bütün dil ve edebiyat bölümlerini kuşatacak şekilde yaygınlaşması, özellikle de bölümler hatta üniversiteler arası işbirliğine dönüşmesini temenni ediyorum. Bu tür etkinlikler bilim insanların bir araya gelmesini, karşılıklı bilgi ve fikir alışverişi yapılmasını da sağlar. Bildiğiniz gibi bilimsel bilgi üretmek zordur. Bu yüzden bilim üretmek fedakarlık ister. Ve bu tür etkinlikler de bilim insanları bir araya gelerek ürettikleri araştırdıkları bilgileri birbirleriyle paylaşarak karşılıklı fikir alış-verişinde bulunurlar. ifadelerini kullandı.


EVRENİ KAPSAYACAK BİR EDEBİYATIMIZ VAR”


Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara da kongrenin düzenlenmesinde katkıları bulunanlara teşekkür ederek, “Karşılaştırma sadece kültürlerle değil, temel bilimlerinde ortaya koyduğu kadar geniş ve anlamlıdır. Karşılaştırmalı edebiyat, edebiyatımızın olmasa olmazıdır. Edebiyatımızın ve kültürümüzün ana unsularındandır. Özümüzün, mayamızın içinde olan bir edebiyatımız var. Bütün evreni kapsayacak bir kütür dilimiz, edebiyatımız var. Karşılaştırmalı edebiyat; dünyanın bütün güzelliklerini alıp inceleyen, özümüzü kaybetmeden, bilen ve ondan kendi istediğimiz şekilde güzelliklere çeviren bilim dalıdır.” dedi.


Konuşmaların ardından protokol üyelerine plaketler takdim edildi.



Kaynak: Haber Merkezi Google

BENZER KONULAR


Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz

Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor

AGO Eğitim Hayatına Başladı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi

Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret

Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!

Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.

Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip

Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ziyaretçi Yorumları

  • Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
yorum ekle
İsminiz
:
E-Mailiniz
:
Yorumunuz ()
:
Güvenlik kodu
:
44350
Güvenlik kodu giriniz
:

KÜLTÜR-SANAT

İŞ DÜNYASI

TEKNOLOJİ

EĞİTİM

DÜNYA