Binlerce Öğrencinin Üniversiteli Olma Hayali Devam Ediyor
Ancak üniversiteye yerleşemeyen adayların, son bir fırsat niteliği taşıyan “Ek Tercih” sürecini verimli değerlendirerek üniversiteli olmaları mümkün.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) uzman rehberlik kadrosu, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren tercih merkezleri ile 26-30 Ağustos tarihleri arasında öğrencilere üniversiteli olmanın yolunu gösterecek.
“ADAYLAR, ÖNLİSANSLAR KONUSUNDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL”
Lisans bölümlerine taban puan şartı nedeniyle yerleşme ihtimali zor olan adayların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirten İAÜ Rehberlik Koordinatörü Sebahattin Kutlu, önlisans programlarının tercih edilmesi sonrasında da öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisansa devam hakkına sahip olabileceklerini söyledi. Ek yerleştirme döneminde dikkatli araştırmalar yapıldığı takdirde doğru tercih yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağının altını çizen Kutlu “İlk tercihte düşünmediğiniz ya da tam bilgi sahibi olmadığınız bir alanla ilgili araştırma yapmak ve tercih etmek mantıklı ve normal bir süreç. Üstelik sonunda üniversiteli olma şansı var. Ek kontenjanda tercih yapan aday sayısının düşüklüğü de göz önüne alınırsa yerleşme şansı artacaktır. 5 gün gibi kısa bir sürede bu kararları vermekse çok kolay değil. Şimdiden üniversiteler ziyaret edilmeli, bölümler ve kariyer imkânları hakkında bilgi alınmalı. Örneğin; birçok aday ön lisans bitirip DGS ile lisans tamamlama konusunda yeterince bilgiye sahip değil. Tavsiyemiz bu günlerin, biraz daha fazla geleceğimizle ilgili konulara ayrılması. Emin olun doğru araştırmalar yapıldığında, istenilen bir bölümde okuyarak üniversiteli olmak çok zor değil” dedi.
FAKÜLTE VE MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO
Köklü eğitim deneyimini üniversiteye taşıyan İstanbul Aydın Üniversitesi, 11 Fakülte, 1 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretime devam ediyor. “Türkiye’nin tercihine sen de katıl” sloganıyla adaylara seslenen İAÜ; Mühendislik, Eğitim, Güzel Sanatlar, İletişim, Mimarlık ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat, Hukuk Fakülteleri ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda güçlü akademik kadrosu ile toplam 56 farklı lisans programını bünyesinde barındırıyor.
Ayrıca Adalet, Sağlık ve Anadolu Bil Meslek Yüksekokulları’nda toplamda 68 farklı ön lisans programında da öğrencilere önemli bir eğitim imkanı sunuluyor.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ İŞ DÜNYASINA VE HAYATA HAZIRLIYORUZ”
İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, üniversite olarak yüzlerce üniversite ile iş birliği anlaşmaları olduğuna dikkat çekerek “İstanbul Aydın Üniversitesi olarak, bugüne kadar 490’ın üzerinde uluslararası üniversite ile eğitim iş birlikleri imzaladık. Öğrenci ve akademisyen değişimi, yaz okulları, stajlar, ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi gibi konular bu anlaşmaların en temel unsurları. Bu iş birlikleri gerçekten çok önemli. Türkiye’de iş dünyasından ciddi bir talep var. Bu talep donanımlı, sektörde uygulama tecrübesi olan, inovatif düşünmeye yatkın, uluslararasılaşmanın önemini kavramış personel talebi. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak sanayi kuruluşlarıyla düzenli bir şekilde sektör toplantıları gerçekleştiriyor ve sektörlerdeki konuları yakından takip ediyoruz. İş dünyasının öncü kuruluşlarının da arasında yer aldığı on binlerce çözüm ortağı ile öğrencilerimize istihdam olanağı da sunuyoruz. İAÜ’den mezun olan öğrencilerimizin yüzde 75’i çeşitli iş kollarında istihdam ediliyor. Öğrencilerimizi bu anlayış doğrultusunda iş dünyasına ve hayata hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.
İAÜ’nün fiziki şartlar açısından da gelişmiş olduğunu vurgulayan Dr. Aydın “Üniversiteleri sadece amfi ve laboratuvarlardan ibaret görmek doğru olmaz. Bir üniversiteyi üniversite yapan özellikler arasında spordan kültürel faaliyetlere, kulüplerden sosyal sorumluluğa, kongrelere ve sempozyumlara kadar birçok temel özellik sıralanabilir. İstanbul Aydın Üniversitesi bu alanda Türkiye’deki en aktif üniversitelerden biri. İstanbul’un son derece merkezi bir noktasında bulunmasına rağmen, içerisinde ciddi manada yeşil alanları, kampüs içindeki dinlenme alanları, kafe ve restoranları, kampüs dışı sosyal tesisleri bulunmaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Haber Merkezi
BENZER KONULAR
Okul Başarısı İçin Düzenli Beslenme Olmazsa Olmaz
Orta Doğu Ülkeleri ile Her Geçen Gün Genişleyen Ticaret Hacmi, Arapça Tercümanlara Olan İhtiyacı Artıyor
AGO Eğitim Hayatına Başladı
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Ar-Ge Faaliyetleri İçin Öğrencilerini Yurt Dışına Gönderdi
Özdemir’den Hüma Okullarına Ziyaret
Hüma Okulları’ndan Sporculara Tam Destek!
Öğrenciler Sınavlara Dersaneyle Değil Telefonla Hazırlanıyor
SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde "Dekanlık Devir Teslim Töreni" Gerçekleştirildi.
Yenilenebilir Kaynaklar, Elektrik Enerjisi Faturasının Düşürülmesinde Önemli Bir Potansiyele Sahip
Ekran Zaman Yönetimiyle Çalışanların Verimi Yüzde 30 Artıyor
Ziyaretçi Yorumları
Bu Habere Henüz Yorum Eklenmemiş.
KÜLTÜR-SANAT |
İŞ DÜNYASI |
TEKNOLOJİ |
EĞİTİM |
DÜNYA |